Locurile în care pândesc piraţii de maşini - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ
Foto: ARHIVĂ

Presa internă scrie despre locurile în care pândesc piraţii de maşini, despre cel mai lung tobogan cu apă din Europa şi de ce mizează DNA pe ascultarea telefoanelor. Printre alte subiecte, foştii liberali s-ar putea să nu intre în UNPR, iar Braşov-Comarnic e un Bechtel II.

Locurile în care pândesc piraţii de maşini

Rar, ridicarea maşinilor se face la întâmplare. Practic, e vorba de două situaţii. Prima se referă la zonele unde aproape că nu există locuri de parcare, supranumite de şoferi "triunghiul Bermudelor", tocmai pentru dispariţia rapidă a maşinilor. A doua situaţie o constituie acţiunea la pont: atât firmele care se ocupă cu această activitate, cât şi poliţia au propriii informatori care le dau ponturile. Sectorul 1: Bulevardul Ion Mihalache, Calea Dorobanţi, Gara de Nord, Piaţa Matache, Calea Griviţei, Sala Palatului, Piaţa Victoriei, zona ASE. Sectorul 2: Şoseaua Pantelimon, Şoseaua Colentina, Şoseaua Iancului. Sectorul 3: Bulevardul Decebal şi Şoseaua Mihai Bravu. Sectorul 6: Drumul Taberei, Bulevardul Iuliu Maniu, Piaţa Moghioroş, potrivit Gândul.

Tobogan acvatic în Szeged, înalt cât un bloc cu zece etaje

Cel mai lung tobogan cu apă din Europa, funcţional tot timpul anului, va fi inaugurat peste trei zile în Szeged, oraşul maghiar cel mai apropiat de Timişoara şi Arad, scrie Evenimentul Zilei. Un „oraş al apei” disponibil în toate anotimpurile va fi inaugurat săptămâna aceasta, joi, 25 martie, în oraşul maghiar Szeged. Situat la aproximativ 100 kilometri de Timişoara sau de Arad, oraşul maghiar se pregăteşte să-i atragă pe turişti în Aquapolis, un complex de wellness, spa, terapie balneară şi ştrand cum românii nu au mai văzut decât în Occident.

Foştii liberali s-ar putea să nu intre în UNPR

Noua construcţie politică concepută „heirupist” de către ministrul Gabriel Oprea se confruntă cu mai probleme încă dinainte de a se naşte. Senatorii şi deputaţii independenţi care provin din PNL s-ar putea să nu intre în UNPR. Doi parlamentari independenţi, foşti PNL, au declarat, pentru Cotidianul, că este mai mult ca sigur că ex-liberalii s-ar putea să nu facă parte din noua formaţiune politică Uniunea Naţională pentru Progres (UNPR).

Braşov-Comarnic, un Bechtel II

Asocierea Vinci-Aktor a reuşit, prin diferite modificări introduse în contractul încheiat cu Compania Naţională de Autostrăzi, să transfere riscurile construirii Autostrăzii Cormarnic-Braşov către statul român. Pe lângă faptul că asocierea nu poate fi penalizată decât dacă "greşeşte repetat" sau dacă există "culpă gravă", aceasta are chiar dreptul de a modifica termenele prevăzute în contract. Mai mult, noul traseu mai scurt cu trei kilometri va ridica preţul lucrărilor cu 1,2 miliarde de euro, scrie Jurnalul Naţional.

De ce mizează DNA pe ascultarea telefoanelor

De cinci ani de când Direcţia Naţională Antico­rupţie este condusă de procurorul Daniel Morar, politicienii nu mai dorm bine. Clubul parlamentarilor care ar vrea să scape de el este din ce în ce mai mare şi este reprezentativ pentru toate partidele. De altfel, menţinerea sa în fruntea procuraturii anticorupţie se datorează mai curând presiunilor venite de la Bruxelles decât dorinţei de reformare a Bucureştiului, scrie România Liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite