Jundeţ cu judeţ:Un adolescent din judeţul Argeş a încercat să se sinucidă de ziua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MEHEDINŢI
MEHEDINŢI

Mistreţii împuşcaţi la Balc, judeţul Bihor, vor ajunge la casele de copii şi la azilurile de bătrâni din judeţ.  luiÎn Botoşani se va deschide primul cinema 3D din judeţ. Locuitorii oraşului Căzăneşti, Ialomiţa, vor să revină la statutul de comună din cauza taxelor şi impozitelor prea mari. Caravana „Adevărul“ a ajuns, ieri, la Târgovişte, şi a fost vizitată de sute de persoane.

ALBA. Şase pârtii funcţionale, două teleschiuri şi zăpadă de peste jumătate de metru îi aşteaptă pe turişti în masivul Şureanu, la peste 1.800 metri altitudine. Aici se află şi cele mai moderne pârtii din România, care vor fi inaugurate la 15 ianuarie.

ARAD. Poliţiştii Adrian Lupu şi Cristian Ulucaru vor apărea mâine în faţa judecătorilor fiind acuzaţi de lipsire de libertate. În urmă cu şapte luni, cei doi au sechestrat un taximetrist.

ARGEŞ. Un adolescent de 16 ani a încercat să se sinucidă chiar de ziua lui. Laurenţiu Andrei, din Poiana Lacului, şi-a pus ştreangul de gât, duminică seara, după ce unii dintre cei invitaţi la petrecerea sa au râs de pozele postate de el pe hi5.

BACĂU. Înjunghiaţi pentru 5 lei. Un adolescent de 15 ani din comuna Tamaşi, înarmat cu un cuţit, şi-a atacat mătuşa şi vărul pentru a-şi recupera o datorie de 5 lei. Victimele au fost înjunghiate de mai multe ori în stomac şi în piept.

BIHOR. Cei 160 de porci mistreţi împuşcaţi de invitaţii lui Ion Ţiriac în timpul tradiţionalei partide de vânătoare de la Balc vor fi donaţi la casele de copii şi la centrele de bătrâni.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Poliţiştii au dat în urmărire generală un şofer care, ieri, a ucis o femeie în Bistriţa şi a fugit. Victima de 43 de ani a fost lovită chiar sub ochii soţului.

BOTOŞANI. Cinema tridimensional la Botoşani. Singurul cinematograf din judeţ, Unirea, va fi dotat în acest an cu aparatură 3D. Investiţia, care include şi renovarea clădirii, este estimată la 1 milion de lei şi va fi achitată de primărie.

BRAŞOV. Încasări record în prima zi de plată a taxelor şi impozitelor. Sute de persoane au stat la coadă, ieri, la sediul Direcţiei Fiscale pentru a profita de reducerea de 5%. S-au plătit taxe în valoare de 350.000 de lei.

BRĂILA. Celule stem cu plata în rate. Peste 80 de cupluri din Brăila au ales să achite în 12 sau în 24 de rate cei 2.000 de euro plătiţi pentru prelevarea de celule stem la naşterea bebeluşilor.

BUZĂU. Doctorii recomandă buzoienilor care refuză să se vaccineze împotriva gripei porcine mâncăruri condimentate cu piper, ardei iute şi usturoi ca să evite contactarea virusului.

CARAŞ-SEVERIN. La un pas de o nouă tragedie pe Vârful Ţarcu. Patru dintre cei 30 de alpinişti plecaţi pe urmele soţilor Gruia, dispăruţi de 25 de zile, au fost aproape să rătăcească şi ei. Au fost surprinşi de o avalanşă şi au scăpat printr-un miracol.

CLUJ. Florin Fărcaş, din localitatea Ticu-Colonie, a fost arestat, ieri, pentru omor. Astfel, sâmbătă noaptea, bărbatul a ucis-o pe vecina lui, Otilia Piţig (77 de ani), după ce aceasta ar fi refuzat să-i dea să bea palincă. Apoi, Fărcaş l-ar fi omorât pe prietenul cu care împărţea casa, Daniel Ungvari (46 de ani), care a descoperit crima.

CĂLĂRAŞI. Prinşi la furat la locul de muncă. Doi paznici din Olteniţa au fost reţinuţi de poliţişti după ce au furat, de la firma unde lucrau, mai multe piese. Ei voiau să le vândă la fier vechi.

CONSTANŢA. Autorităţile au început negocierile pentru eliberarea marinarului Gelu Slavoschi, sechestrat împreună cu echipajul de piraţii somalezi în Golful Aden. Nava Maran Centaurus a fost capturată la 28 noiembrie 2009.

COVASNA. Crucea Roşie Covasna consiliază bolnavii de cancer. Programul se va derula cu sprijinul unor specialişti americani, care folosesc metode psihoterapeutice alternative, precum exerciţiile fizice.

DÂMBOVIŢA. Caravana „Adevărul" a ajuns, ieri, la Târgovişte. Standul a fost asaltat de sute de persoane care au dorit să-şi completeze colecţiile de cărţi, enciclopedii, albume şi DVD-uri. Caravana poate fi vizitată şi azi, până la ora 18.00.

DOLJ. Atraşi de reducerea cu 10% a taxelor şi impozitelor. În prima zi de achitare a taxelor, sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite din Craiova a fost luat cu asalt de sute de persoane, deşi reducerea este valabilă până la 31 martie.

GALAŢI. Peste 5.000 de gălăţeni sunt daţi în judecată pentru datorii. Cele mai multe cereri de executare silită a datornicilor sunt depuse de companiile de telefonie mobilă şi de bănci.

GIURGIU. Sinucidere misterioasă. Un om de afaceri de 40 de ani din Giurgiu a fost găsit mort, duminică seara, de soţia lui, la sediul firmei pe care o conducea. Nu s-a găsit vreo scrisoare care să explice gestul, dar nici nu au fost constatate urme de violenţă. Bărbatul era patronul unei firme de construcţii care realizase multe lucrări importante în oraş.

GORJ. Adrian Gorun, rectorul Universităţii Constantin Brâncuşi, cere excluderea din învăţământ a profesorilor şpăgari. Mircea Niţu şi Alin Rovenţa au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că au cerut elevilor sticle de vodcă, pachete de ţigări şi bani.

HARGHITA. Miercurea Ciuc va găzdui, între 8 şi 14 februarie, cea mai importantă competiţie de iarnă din ultimii zece ani din România. La concurs vor participa peste 400 de sportivi din 25 de ţări.

HUNEDOARA. Adrian Cioară, profesor la Colegiul Naţional „Avram Iancu" din Brad, va fi audiat de comisia disciplinară a şcolii după ce Lorena Hurdea (16 ani) s-a sinucis din dragoste pentru el.

IALOMIŢA. Locuitorii oraşului Căzăneşti vor să iniţieze un referendum pentru revenirea localităţii la statutul de comună, pe motiv că taxele şi impozitele locale sunt prea mari.

IAŞI. S-a otrăvit ca să scape de sărăcie. Petru Tinău (16 ani), din comuna Glodenii Gândului, a înghiţit otravă pentru şoareci pentru că nu mai suporta lipsurile şi mizeria de acasă. Adolescentul a fost dus de urgenţă la spital şi a supravieţuit.

ILFOV. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor judeca, azi, recursul celor 14 acuzaţi din dosarul armelor de la Ciorogârla, aflaţi în arest preventiv.

MARAMUREŞ. Poliţia, exemplu negativ. Agenţii recomandă şoferilor care au drumuri spre zonele montane să folosească lanţuri antiderapante, dar niciun autovehicul al poliţiei maramureşene nu este dotat cu aşa ceva.

MEHEDINŢI. Lebede siberiene pe Dunăre. Pe braţul mic al fluviului, în apropiere de localitatea Ostrovul Corbului, au apărut peste 100 de lebede ocrotite de lege. Potrivit specialiştilor, păsările vin din Siberia, de unde migrează din cauza gerului.

MUREŞ. Fost primar, atacat în stil mafiot. Augustin Togănel, care a condus Primăria Voiniceni până în 2008, a fost bătut în propria casă de trei indivizi mascaţi. Bărbatul a fost internat în stare gravă la spital, împreună cu soţia lui, care a fost şi ea agresată. Hoţii au furat lucrurile în valoare de 2.500 de lei.

NEAMŢ. Menajera şantajistă, ademenită cu hârtii. Florentina Pungă, care a încercat să şantajeze o familie din Târgu Neamţ, urma să primească o pungă plină de hârtii în locul celor 28.000 de euro pretinşi. Poliţiştii spun că nu au avut de unde să adune în timp util suma cerută.

OLT. Eleva sinucigaşă din Slatina a fost terorizată de părinţi. Psihologii spun că Ileana Cheroiu, care a murit săptămâna trecută, ar fi putut fi salvată dacă ar fi fost ajutată. Părinţii fetei au ţinut însă secret prima ei tentativă de suicid, iar prietenii ei susţin că tatăl ei o urmărea zilnic şi o umilea în public.

PRAHOVA. „Trăiesc" în locuinţele sociale de pe hârtie. Pe listele Consiliul Local Ploieşti există peste 400 de beneficiari de locuinţe sociale, dar acestea practic nu există.

SATU MARE.  Şcolile de dans din Satu Mare anunţă că în această săptămână se fac ultimele înscrieri pentru cursurile din acest an. Pentru sume cuprinse între 60 şi 100 de lei pe lună, amatorii pot învăţa toate tipurile de dans.

SĂLAJ. Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe raza municipiului Zalău a fost o afacere de peste 200.000 de lei anul trecut. Banii au intrat, în proporţie de 90%, în contul firmei cu care municipalitatea a încheiat contractul.

SIBIU. Pomul de Crăciun a ajuns în sobele săracilor. Ieri a fost demontat bradul împodobit în Piaţa Mare din Sibiu. Pomul a fost tăiat bucăţi şi împărţit persoanelor nevoiaşe care au solicitat lemne drept ajutor de căldură.

SUCEAVA. Vânzarea de rable, afacere de lux. Comercianţii din târgul de la marginea Sucevei, susţin că au un profit mediu de 1.000 de euro la fiecare tranzacţie şi că vând cel puţin trei maşini săptămânal. Majoritatea maşinilor sunt aduse din Germania, Austria sau Italia.

TELEORMAN. Stare de alertă pe Dunăre. Fluviul a crescut din nou în zona portului Turnu Măgurele, unde ieri s-a înregistrat o depăşire a cotei de atenţie cu opt centimetri.

TIMIŞ. Proprietarii de animale dintr-un bloc din Timişoara sunt revoltaţi de faptul că administratorul a introdus taxa pe câine, de 10 lei. Oamenii plătesc pentru lift, detergent şi lumina de pe scară.

TULCEA. Centrul ecoturistic Delta Dunării din Tulcea este cel mai profitabil muzeu din ţară. În nouă luni de la inaugurarea acvariului s-au înregistrat încasări de 2,27 milioane de lei, de la cei 30.000 de turişti care au vizitat până acum centrul.

VASLUI. Cer bani pentru terenuri-fantomă. Peste 5.400 de fermieri vasluieni, dintre cei 6.100 care au depus cereri de subvenţii pentru culturile agricole, deţin suprafeţe mai mici decât cele din contracte. Ei riscă să nu mai primească în acest an banii.

VRANCEA. Pe criză, focşănenii se înghesuie la jocuri de noroc. Unii îşi cheltuie uneori şi banii de pâine la „păcănele" cu speranţa că vor da lovitura, aşa cum s-a întâmplat cu un tânăr de 26 de ani, care în decembrie a câştigat 8.000 de lei.

VÂLCEA.  Cadrele didactice de la Şcoala Nr. 4 din Râmnicu-Vâlcea au deschis un after school. Cei 16 învăţători au iniţiat programul „În lumea lui Apolodor", prin care şcolarii mănâncă la restaurant şi joacă tenis, după orele de curs. Părinţii plătesc numai 6 lei pentru prânzul format din trei feluri de mâncare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite