Judeţ cu judeţ:Turiştii austrieci au luat cu asalt Muntele Semenic, din Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRAŞOV
BRAŞOV

Peste 800 de tineri din Ialomiţa s-au înscris pe listele de aşteptare pentru un post de soldat gradat voluntar.  Prima salină artificială din Sibiu a fost deschisă ieri. Peste 180 de ciclişti amatori s-au întrecut, ieri, la Winter Race Piteşti, o cursă de pedalat pe teren accidentat. Organele unui timişorean de 29 de ani, aflat în moarte clinică, au salvat vieţile a trei oameni.

ALBA. Norvegienii bagă bani în Cetatea Alba. 700.000 de euro este suma donată de guvernul Norvegiei pentru reconstituirea Porţii a V-a, care va completa traseul turistic al cetăţii.

ARAD. Captură record de heroină. Procurorii de la crimă organizată au capturat ieri, în vama Vărşand de la graniţa cu Ungaria, aproape 100 de kilograme de droguri. Acestea erau ascunse într-un tir din Bulgaria care transporta ajutoare pentru Haiti.

ARGEŞ. Cu bicicleta prin zăpadă, în Pădurea Trivale. Peste 180 de ciclişti amatori s-au întrecut, ieri, la Winter Race Piteşti, o cursă de pedalat pe teren accidentat acoperit cu zăpadă.

BACĂU. Aeroportul din Bacău va prelua călători din judeţele Moldovei. Aerogara va fi modernizată pentru a-şi mări capacitatea de transport. Targetul stabilit: 300.000 de pasageri pe an.

BIHOR. Zeci de karatişti din toată ţara au participat, ieri, la stagiul de kumite organizat la Oradea de Federaţia Română de Kyokushin. Antrenamentele dure, de condiţie fizică, au avut loc pe dealul Ciuperca.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Clădirile din centrul istoric sunt vândute bogătaşilor. Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a început un proiect prin care, până la finele anului, o sută de construcţii din secolul al XVIII-lea vor fi vândute unor investiori cu bani.

BOTOŞANI. Educaţie cu forţa în traficul din Botoşani. Poliţiştii vor primi, până la sfârşitul lunii, 12 radare performante care nu pot fi sesizate de detectoarele şoferilor. Un astfel de radar costă 30.000 de euro.

BRAŞOV. Lansare de bijuterii la 1.200 de metri altitudine. Designerul Adrian Haiduc şi-a prezentat noua colecţie de bijuterii cu ajutorul a 10 paraşutişti, care au purtat coliere în timp ce coborau din văzduh. 

BRĂILA. Accident rutier cu şapte victime. Două autoturisme s-au ciocnit ieri dimineaţă pe DN 2B, în apropierea comunei Silistraru. Şase echipaje de la Ambulanţă şi SMURD au intervenit pentru salvarea răniţilor, dintre care cinci erau în stare gravă.

BUZĂU. Tone de făină şi zahăr primite de la Uniunea Europeană pentru ajutorarea persoanelor nevoiaşe se strică în depozite fiindcă săracii nu vin să le ridice. 10.000 de buzoieni pot beneficia de aceste alimente.

CARAŞ-SEVERIN. Au dat Alpii pe Semenic. Turiştii austrieci au luat cu asalt Muntele Semenic. Iubitorii sporturilor de iarnă participă în acest weekend la un concurs de snowmobile oraganizat chiar de ei.

CĂLĂRAŞI. Gravidele din Călăraşi nu vor mai fi nevoite să nască în Bucureşti sau Slobozia. Maternitatea Spitalului de Urgenţă va fi redeschisă peste două săptămâni, după ce fondurile pentru finalizarea lucrărilor de refacere au fost suplimentate cu 350.000 de lei.

CLUJ. Aproape 180 de copii s-au costumat în vrăjitoare, prinţese, regi, indieni sau chiar în Michael Jackson pentru carnavalul organizat la castelul Banffy, din Bonţida. Evenimentul a avut loc cu ocazia sărbătorii tradiţionale nemţeşti, de Fărşang.

CONSTANŢA. Un gălăţean este acuzat de înşelăciune după ce a emis 55 de file cec fără acoperire prin intermediul unei societăţi pe care a înfiinţat-o în Constanţa. În total, Cristinel Gîdei (32 de ani) a comis o fraudă în valoare de 463.000 de lei.

COVASNA. Aglomerare de sloiuri de gheaţă pe pârâul Cormoş. O echipă pirotehnică a ISU Covasna a folosit ieri 25 de kilograme de trotil pentru a arunca în aer un pod de gheaţă lung de trei kilometri.

DÂMBOVIŢA. „Paştele Cailor", în Târgovişte! Comunitatea bulgară din oraş a sărbătorit ieri, prin acest obicei, începutul lucrărilor agricole. Tradiţia durează de câteva sute de ani.

DOLJ. Poliţiştii au scos la pândă noile radare. Agenţii din Craiova au testat maşinile de ultimă generaţie, în cadrul unui control de proporţii, încheiat cu amenzi de 60.000 de lei şi nouă dosare penale pentru şoferi.

GALAŢI. Struţi africani, păuni „umeri negri" şi găini frezate sunt câteva dintre exponatele primei expoziţii de animale şi păsări rare organizată la Galaţi. Crescători din toată ţara participă, până mâine, cu peste 900 de exponate.

GIURGIU. Locuitorii din judeţ caută locuri de muncă în agricultură în străinătate. Săptămâna aceasta s-au înscris la selecţie 20 de persoane pentru a munci în Danemarca şi alte 12 la cules de căpşune în Spania.

GORJ. Casa în care s-a născut Constantin Brâncuşi putrezeşte pe zi ce trece sub ochii nepăsători ai autorităţilor. Deşi este monument istoric, construcţia de lemn din Hobiţa a ajuns ogradă pentru păsările şi animalele urmaşilor sculptorului. Construcţia se află la 200 de metri de Casa memorială „Constantin Brâncuşi", care este de fapt o copie.

HARGHITA. Telegondolă spre lacul Sfânta Ana. Consiliile Judeţene Harghita şi Covasna vor elabora, în 2010, un proiect de 100.000 de euro pentru telegondola care va străbate un traseu de aproximativ doi kilometri.

HUNEDOARA. Sergentul major Cristian Cernăianu a fost desemnat câştigătorul ediţiei a şasea a concursului de schi al Inspectoratului de Jandarmi „Decebal", desfăşurat în acest weekend în staţiunea montană Straja.

IALOMIŢA. Vestea că Unitatea Militară din Slobozia ar putea fi reînfiinţată i-a făcut pe tinerii ialomiţeni să ia cu asalt Centrul Militar Judeţean. Peste 800 de tineri s-au înscris pe listele de aşteptare pentru un post de soldat gradat voluntar.

IAŞI. Poştaş tâlhărit la crâşmă. Constantin Florea, factor în comuna Ţibana, a fost atacat vineri noapte de doi tineri care i-au furat geanta cu 27.000 de lei. Cei doi s-au întâlnit cu poştaşul la barul din sat. Tâlharii au fost reţinuţi ieri.

ILFOV. Trei membri ai unei grupări infracţionale care se dădeau drept reprezentanţi ai unei firme de transporturi internaţionale au fost prinşi ieri de poliţiştii. Hoţii au vândut marfa primită din străinătate, păgubind furnizorii cu aproximativ 800.000 de euro.

MARAMUREŞ. Lacul care nu îngheaţă niciodată. Indiferent de gerul de afară, temperatura apei din „balta" de la Petrova, cum îi spun localnicii, rămâne în jurul valorii de 10 grade Celsius. Explicaţia: apa provine dintr-un izvor de mare adâncime.

MEHEDINŢI. Panourile solare alungă poluarea din Clisura Dunării. Voluntarii mai multor ONG-uri din judeţ au lansat un plan de dezvoltare a energiei alternative menit să salveze flora şi fauna din localităţile de pe malul fluviului. Până în decembrie 2011, pe şcolile şi primăriile localităţilor din zonă vor fi montate panouri în valoare de 71.000 de dolari.

MUREŞ. Municipiul Târgu-Mureş intră, de mâine, în „era glaciară". Compania E.On Gaz va închide robinetul de gaz al societăţii de termoficare din cauza datoriilor şi a nerespectării graficelor de plată.

NEAMŢ. Taximetristul Marius Alupului este suspectat de poliţişti că ar fi atacat-o, la 11 februarie, pe angajata Agenţiei Stanleybet din Piatra Neamţ, de la care a luat 4.000 de lei. Bărbatul a picat testul cu detectorul de minciuni.

OLT. Soţia lui Marin Cârstea, bărbatul ucis cu o armă de vânătoare, luna trecută, de către Marius Stanciu, spune că ancheta bate pasul pe loc şi se plânge că poliţiştii l-au audiat pe criminal doar o dată.

PRAHOVA. Doi tineri de 25 de ani s-au rătăcit vineri seară în pădure. Ei au vrut să urce de la gara din Azuga către Diham, prin Valea Grecului. Cuplul a fost găsit aproape de miezul nopţii de salvamontişti.

SATU MARE. Carnaval brazilian la Miss Boboc 2010. Concurente costumate ca la celebrul carnaval de la Rio au intrat pe scena clubului „Insomnia" în paşi de samba, încercând să obţină titlul de cea mai frumoasă liceancă din Satu Mare.

SĂLAJ. Numărul minorelor care au născut a crescut de cinci ori în 2009 faţă de 2008. Dacă anul trecut aproape 60 de copile au devenit mame, în 2008 numărul acestora era de 12. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului dau vina pe lipsa de informare.

SIBIU. Sibienii fac cure cu aerosoli în centrul oraşului. Prima salină artificială din Sibiu a fost „dotată" cu 10 tone de sare adusă de la Slănic Moldova, mobilier din lemn şi are temperaturi cuprinse între 18 şi 22 de grade Celsius.

SUCEAVA. Lăsaţi în frig de şeful de asociaţie. 800 de suceveni din trei blocuri au rămas de ieri fără căldură pentru că administratorul nu a furat 100.000 de lei, bani încasaţi pentru căldură. Vasile Ciurari este cercetat acum de poliţişti.

TELEORMAN. Caritate cu iz penal. Patru persoane au fost prinse de poliţiştii din Roşiorii de Vede în timp ce strângeau bani de la trecători, pretinzând că reprezintă o asociaţie umanitară din judeţul Olt. Prejudiciul estimat este de 10.000 de lei.

TIMIŞ. Moartea care a salvat trei vieţi. Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara au prelevat, ieri, rinichii şi ficatul de la un tânăr de 29 de ani care a intrat în moarte clinică în urma unui traumatism cranio cerebral.

TULCEA. Mai multe localităţi din Delta Dunării au rămas fără legături telefonice după ce două persoane au furat cablurile din zona localităţii Tudor Vladimirescu. Cei doi, care voiau să vândă cablurile la un centru de fier vechi, au fost prinşi.

VASLUI. Concurenţă ca la facultate pentru recalificare. Aproape 2.000 de şomeri s-au înscris pe cele 200 de locuri de la cursurile de reconversie profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai vânate cursuri sunt cele de inspector resurse umane.

VÂLCEA. Combinatul Oltchim pune pe liber peste 1.000 de angajaţi. Aproape o treime din cei 3.900 de salariaţi vor intra în şomaj tehnic. Oamenii vor sta acasă până când instalaţiile de la Arpechim, firma care livrează materie primă, vor intra în producţie.

VRANCEA. Averea unui fost poliţist, controlată de procurori. Fostul agent şef la Poliţia Rutieră Vrancea, Nicolae Rotaru, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că este mai bogat decât a menţionat în declaraţia de avere. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite