Judeţ cu judeţ: Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Radu Berceanu au inaugurat, ieri, centura ocolitoare a Lugojului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretariatul de Stat pentru Culte a acordat 100.000 de lei pentru reabilitarea Mănăstirii Stelea, din Târgovişte. 30 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu au cerut să fie trimişi în şomaj din cauza reducerilor salariale. Mai multe vaci au murit după ce o păşune din Maramureş a fost „otrăvită“ cu câteva tone de îngrăşământ chimic.

ALBA. 20 de studenţi din toată ţara participă la o tabără de specializare în reabilitarea monumentelor istorice în Cetatea Alba Iulia, ajutând totodată la conservarea acestui monument.

ARAD. Cel mai mare parc pentru câini de la noi din ţară a fost inaugurat, ieri, la Arad. Parcul chinologic este amenajat pe 16.000 de metri pătraţi, pe un teren închiriat de Asociaţia Chinologică Arad.

ARGEŞ. În Cetatea Poenari, numită şi „Cuibul Vulturului Alb", a început vineri-seară Dracula Fest. Costumaţi în diavoli, cu pelerine roşii şi coarne, dansatorii trupei piteştene Strafix au cântat şi s-au jucat cu focul pe ritmuri de rock unguresc.

BACĂU. Nunţi cu cadâne. Ultima fiţă la cununiile băcăuanilor cu dare de mână este să aducă dansatoare care se dau din buric pe ritmuri orientale şi ţigăneşti. „Programul artistic" costă între 400 şi 600 de lei.

BIHOR. Cinci care alegorice împodobite cu mii de flori au traversat Oradea în cadrul Carnavalului Florilor organizat ieri de administraţia locală.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste o sută de biciclişti se întrec într-o competiţie de mountain bike. Organizatorii „Colibiţa Bike Fest" au pregătit zeci de kilometri de trasee speciale, pe care au fost amplasate obstacole.

BRAŞOV. În spitalele braşovene nu mai sunt bani pentru salarii şi medicamente, nici pentru alte materiale necesare desfăşurării actului medical. Conturile Spitalului Judeţean s-au golit la 14 august, dată la care au fost plătite salariile angajaţilor pentru luna iulie. Cazurile contractate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-au diminuat cu 40% faţă de medie.

BRĂILA. Interlopul Spiru Buricea a fost arestat aseară pentru ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi distrugere. El e acuzat că în noaptea de 14 august a bătut două persoane şi a distrus două autoturisme pe bacul de la Smârdan.

BOTOŞANI. Primul centru de testare Cambridge din regiunea Moldovei se deschide la Liceul „A.T. Laurian". Deja s-au înscris peste 100 de elevi sau absolvenţi care vor să susţină examenul ce le măsoară cunoştinţele de limba engleză. Taxa de înscriere este de 500 de lei, iar prima sesiune de examinări va avea loc luna viitoare.

BUZĂU. După ce guvernanţii au decis să continue subvenţionarea gigacaloriei, buzoienii renunţă la debranşarea de la sistemul centralizat.

CARAŞ-SEVERIN. Trupul neînsufleţit al lui Cristi Cristescu (13 ani), luat de apele râului Timiş când a încercat să-şi scoată undiţa, a fost scos ieri de scafandri. Copilul a fost găsit la 30 de metri de locul în care a dirpărut.

CĂLĂRAŞI. Nicu Tudosă (47 de ani), agent de poliţie din Călăraşi, este cercetat penal după ce l-a bătut, ieri, pe Gheorghe Memet (60 de ani), cu pumnul şi cu picioarele pe pe motiv că traversa prea lent strada, ­încurcând circulaţia.

CLUJ. Un grup de dansatori greci s-a încălzit ieri dimineaţă, executând „Dipatos", un fel de horă pe două niveluri. Peste 300 de dansatori din nouă ţări participă în această perioadă la Festivalul Folcloric „Sfântul Ştefan".

CONSTANŢA. Cei 18 bărbaţi acuzaţi de cămătărie şi arestaţi la 14 august au fost eliberaţi ieri. Indivizii sunt suspectaţi şi de şantajarea fostului şef al Miliţiei Economice, Ion Şerban.

COVASNA. Două persoane din Sfântu Gheorghe sunt cercetate pentru evaziune fiscală după ce asupra lor s-au găsit ţigări netimbrate, în valoare de peste 300.000 de lei. Unul dintre suspecţi a fost arestat pentru 30 de zile.

DÂMBOVIŢA. Secretariatul de Stat pentru Culte a acordat 100.000 de lei pentru reabilitarea Mănăstirii Stelea din Târgovişte. Se lucrează deja la restaurarea picturii bisericii, iar lucrările vor fi finalizate în luna octombrie.

DOLJ. Medicii craioveni de la Spitalul nr. 1 l-au salvat vineri noaptea pe Alin Dumitru (2 ani), din Aninoasa, Gorj, internat în stop cardiorespirator, după ce se înecase cu un bob de fasole.

GALAŢI. Trei institutori gălăţeni au dat în judecată şcolile la care lucrează deoarece conducerile acestora le-au redus salariile, pe motiv că diplomele emise de filiala locală a Universităţii Spiru Haret nu mai sunt valabile.

GIURGIU. Timp de zece ore, locuitorii din satul giurgiuvean Tântava au fost lăsaţi fără energie electrică, după ce compania de distribuţie a întrerupt furnizarea în vederea efectuării unor lucrări de revizii şi reparaţii.

GORJ. Decât poliţist comunitar cu salariu tăiat, mai bine şomer. Treizeci de angajaţi ai Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu au cerut conducerii să fie trimişi în şomaj din cauza reducerilor salariale.

HARGHITA. 150 de biciclişti din Ungaria au sosit ieri la Mirecurea Ciuc, în cadrul unei campanii pentru promovarea acordării cetăţeniei maghiare etnicilor din România. Ei au parcurs câte 100 de kilometri pe zi.

HUNEDOARA. Magistraţii au încheiat cercetarea fostului preşedinte al Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu. La ultimul termen, procurorii au solicitat condamnarea magistratului pentru infracţiuni de corupţie.

IALOMIŢA. Elevii din 11 unităţi şcolare nu vor începe cursurile la 15 septembrie. Şase şcoli au fost respinse de la autorizare pentru că erau în reablitare, iar cinci grădiniţe au rămas fără autorizaţie din cauza deficienţelor constatate.

IAŞI. Protest cu foi albe la Poliţia de Frontieră. Peste 20 de poliţişti care trebuiau să dea testarea Schengen au predat foile goale la sfârşitul examenului, în semn de protest faţă de situaţia neclară legată de locurile de muncă.

ILFOV. Vasile Ştefănescu, preşedintele Camerei Taximetriştilor Bucureşti, a spus ieri că refuzul Primăriei Capitalei de a reînnoi autorizaţiile încurajează pirateria în vecinătatea Bucureştiului.

MARAMUREŞ. Păşunea din Satu Nou de Sus, localitate aflată în apropierea Băii Mari, este otrăvită de tonele de îngrăşământ chimic depozitate pe mirişte. Mai multe vaci au murit până acum din cauza ierbii poluate cu azotaţi.

MEHEDINŢI. Familia Iulianei Neagoe (33 de ani), care ar fi murit vineri, la Spitalul Judeţean Severin, în urma unei viroze, acuză medicii de incompetenţă. Tânăra trecuse cu bine, în urmă cu şapte ani, printr-un transplant de rinichi.

MUREŞ. Asociaţia Divers va realiza la Târgu Mureş, în premieră naţională, „Harta diversităţii culturale", o culegere de date online despre diversitatea etnică, lingvistică, religioasă şi culturală.

NEAMŢ. Şpăgile şi mizeria din spitale pot fi pârâte prin e-mail. Pacienţii şi rudele acestora sunt invitaţi de şefii judeţului să-şi scrie nemulţumirile pe adresa cjspitalneamt@gmail.com.

OLT. Consiliile locale din comunele Drăghiceni şi Grojdiboru vor fi chemate în instanţă de Prefectura Olt pentru a le obliga să concedieze câte un funcţionar, cum prevăd noile organigrame.

PRAHOVA. Transgaz  a finalizat racordarea CET Brazi, deţinută de OMV Petrom, la sistemul naţional de transport al gazelor naturale.

SATU MARE. Turneul Internaţional de Footvolley, sportul născut pe plaja Copacabana, atrage în acest weekend sute de sătmăreni. Şase echipe se bat pentru câştigarea turneului, la care s-au înscris jucători din ţară, dar şi din Ungaria.

SĂLAJ. Doar opt dintre cei care au provocat incendii de vegetaţie au fost prinşi, deşi în judeţul Sălaj s-au înregistrat 39 de astfel de evenimente. Cei opt au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei.

SIBIU. Florin Cioabă ameninţă Franţa cu CEDO. Regele ţiganilor i-a scris preşedintelui Nicolas Sarkozy, cerând oprirea expulzărilor. Cioabă  ameninţă că va reclama la CEDO îngrădirea liberei circulaţii a cetăţenilor europeni.

SUCEAVA. Zeci de străzi din Suceava au rămas pe întuneric şi nimeni nu remediază avariile, deoarece licitaţia pentru concesionarea serviciului de iluminat public, demarată acum două luni, este blocată de contestaţii.

TELEORMAN. Potrivit Danielei Rădoi, prim-procurorul Tribunalului Teleorman, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria sunt doar patru procurori, în loc de opt, câţi ar fi necesari.

TIMIŞ. Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Radu Berceanu au inaugurat, ieri, centura ocolitoare a Lugojului. Investiţia s-a ridicat la 22 de milioane de euro, din care Guvernul României a contribuit cu 25 la sută.

TULCEA. Se reabilitează drumul care face legătura între oraşul şi plaja din Sulina. Investiţia, în valoare de 6,3 milioane de lei, face parte din proiectul Consiliului Judeţean Tulcea de dezvoltare turistică a zonei.

VASLUI. Sergentul Liviu Rotaru (30 de ani) şi-a tras un glonţ în cap cu pistolul din dotare, în timp ce păzea UM01411 din Bârlad. Colegii militarului susţin că acesta nu suporta gândul că fusese părăsit de iubita lui.

VRANCEA. Spitalul de Urgenţă din Focşani mai are oxigen doar pentru şapte zile. Un aparat pentru producerea oxigenului este aşteptat să sosească din Germania.

VÂLCEA. Comemorare pe două roţi. Zeci de tineri au defilat ieri pe străzile din Râmnicu Vâlcea pe motoare, în amintirea cunoscuţilor dispăruţi în accidente rutiere de motocicletă. Lor li s-a alăturat prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu. Acţiunea a fost urmată de o slujbă religioasă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite