Judeţ cu judeţ: Podul de peste râul Mureş, dintre Alba Iulia şi Sebeş, a fost redeschis pentru maşinile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj
Cluj

Funcţionarii de la Primăria Botoşani au făcut plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că le-a fost tăiat sporul de fidelitate de 15%. Trei tineri din Călăraşi au fost internaţi după ce au consumat substanţe etnobotanice. Un poliţist de frontieră din Huşi, judeţulVaslui, a fost arestat pentru contrabandă cu ţigări.

ALBA. Podul de peste Mureş, dintre Alba Iulia şi Sebeş, a fost redeschis pentru maşinile mici. Camioanele trebuie să folosească în continuare ruta ocolitoare. Podul a intrat în reparaţii din septembrie.

ARAD. În centrul Aradului s-a deschis ieri Târgul de Crăciun. Vizitatorii pot vizita 30 de standuri la care se vând cadouri, antichităţi, dar şi mâncare, vin fiert şi aranjamente pentru sărbătorile de iarnă.

ARGEŞ. Greva de la fabrica de motoare electrice Ana Imep a încetat, ieri, după o săptămână de la începerea protestului. Cei peste 500 de angajaţi s-au întors la muncă după ce patronul George Copos a spus că închide fabrica.

BACĂU. Proprietarii weedshopurilor situate la mai puţin de 1.000 de metri de şcoli, biserici sau instituţii publice mai au la dispoziţie câteva zile pentru a le închide. Edilii Bacăului vor începe controalele după 20 noiembrie.

BIHOR. Trei milioane de lei costă amenajarea aleilor de pe malurile Crişului Repede, din centrul oraşului Oradea. Lucrările realizate din bani de le Guvern vor fi terminate la 30 noiembrie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste 80 de milioane de euro, din bani europeni, vor fi investiţi în sistemul de apă şi canalizare din judeţ. În prezent, mai puţin de jumătate din gospodăriile judeţului sunt racordate la sistemul de alimentare cu apă.

BOTOŞANI. Funcţionarii de la Primăria Botoşani au făcut plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că le-a fost tăiat sporul de fidelitate de 15%. Colegii de la Consiliul Judeţean au avut câştig de cauză la CEDO.

BRAŞOV. Un braşovean a făcut un portal al sindicatelor din toată ţara. Iosif Gheorghe a lansat site-ul ­www.portalulsindical.ro, care îşi propune să devină principala interfaţă pentru accesarea portalurilor sindicale.

BRĂILA. Peste 1.200 de pensionari brăileni au poprire pe pensie din cauza datoriilor. Potrivit Casei Judeţene de Pensii, în octombrie datoriile au depăşit 210.000 de lei.

BUZĂU. Au fost arestaţi patru hoţi care timp de un an au aprovizionat pieţele Capitalei cu carnea animalelor furate din gospodăriile buzoienilor. Infractorii au fost prinşi când transportau cu un taxi o vacă sacrificată pe câmp.

CARAŞ-SEVERIN. Investiţii inutile la Reşiţa. Primăria a inaugurat, ieri, două fântâni cu apă potabilă care au costat 50.000 de lei, în timp ce edilii vor un credit de două milioane de lei pentru a achita datoriile către mai multe societăţi.

DÂMBOVIŢA. Patru autoturisme parcate în spatele unui bloc din Târgovişte au luat foc ieri-dimineaţă. Un BMW X6 şi o Dacia Logan au fost distruse în proporţie de 80%, iar celelalte două maşini au suferit avarii mai mici. Proprietarul autoturismului de lux a declarat că este convins că focul a fost pus intenţionat. Poliţiştii au început o anchetă.

CĂLĂRAŞI. Trei tineri din Călăraşi au fost internaţi în această lună după ce au consumat substanţe etnobotanice. Alte șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă.

CONSTANŢA. Suspiciune de toxiinfecţie alimentară. 30 de copii de la o grădiniţă din Hârşova au acuzat dureri abdominale şi febră. Inspectorii Direcţiei de Sănătate au deschis o anchetă pentru a afla cauzele îmbolnăvirii.

COVASNA. Membrii Asociaţiei copiilor şi tinerilor cu diabet din judeţ solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru testele de monitorizare a glicemiei. Testele primite prin programul naţional sunt insuficiente.

DOLJ. Sute de elevi ai Liceului Energetic din Craiova au refuzat, ieri, să intre la ore. Ei protestează faţă de schimbarea directorului Bogdan Ionel cu un cadru didactic adus de la altă şcoală. Profesorii s-au solidarizat cu elevii.

DÂMBOVIŢA. Patru autoturisme parcate în spatele unui bloc din Târgovişte au luat foc ieri-dimineaţă. Un BMW X6 şi o Dacia Logan au fost distruse în proporţie de 80%, iar celelalte două maşini au suferit avarii mai mici. Proprietarul autoturismului de lux a declarat că este convins că focul a fost pus intenţionat. Poliţiştii au început o anchetă.

Galaţi. Elevii şcolii din comuna Chiraftei au fost evacuaţi din clădirea care se putea prăbuşi peste ei în orice moment. Copiii sunt nevoiţi să înveţe în clase improvizate în fostul sediu al Staţiunii pentru Mecanizarea Agriculturii.

GIURGIU. Podul Prieteniei, care a fost dat în folosinţă în 1954, va fi reabilitat cu şapte milioane de euro. Dacă la suprastructura şi infrastructura podului au mai avut loc lucrări, partea mobilă nu a mai fost reparată de la inaugurare. Compania Naţională de Căi Ferate organizează două licitaţii pentru atribuirea lucrărilor la podul Giurgiu - Ruse.

GORJ. Măceşe pentru olandezi. Aproape 20 de tone de măceşe din depozitul Ocolului Silvic Târgu-Jiu au fost expediate ieri în Ţara Lalelelor, unde vor fi folosite pentru paste, ceaiuri şi medicamente.

HARGHITA. Şcoala „Sfântu Ilie" din Topliţa este prima din judeţ care a arborat steagul verde. Elevii au participat la programul internaţional de mediu „Eco-Şcoala".

HUNEDOARA. Astăzi este un nou termen în procesul accidentului de muncă din noiembrie 2008, în care au murit 13 ortaci de la Mina Petrila. Trei foşti sefi ai minei sunt acuzaţi de ucidere din culpă.

IALOMIŢA. Peste 600 de doze de vaccin gratuit Cervarix, împotriva cancerului de col uterin, au expirat luna trecută. Valoarea dozelor depăşeşte 170.000 de lei. Luna viitoare alte 300 de doze vor ieşi din garanţie.

IAŞI. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi este prima din ţară care are un consilier special pentru persoane cu deficienţe de auz. În evidenţele Asociaţiei Teritoriale a Surzilor Iaşi sunt peste 1.000 de persoane.

ILFOV. Artişti din 18 ţări la Mogoşoaia. La Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti începe sâmbătă o expoziţie internaţionale de gravură la care vor participa artişti din ţări precum Austria, Japonia, Argentina şi Africa de Sud.

MARAMUREŞ. Mere mici şi murdare pentru elevii din Baia Mare. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au constatat că fructele distribuite în şcoli nu respectă gramajul şi condiţiile de igienă cerute.

MEHEDINŢI. Magistraţii vor împărţi dreptatea la palat. Ministerul Justiţiei a alocat 117 milioane de lei pentru construirea unui Palat de Justiţie, în care se vor muta Tribunalul şi Judecătoria Mehedinţi.

MUREŞ. Echipament de ultimă generaţie pentru nou-născuţii de la Târgu-Mureş. Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a achiziţionat aparate care vor ajuta la supravieţuirea bebeluşilor născuţi prematur.

NEAMŢ. Direcţia Silvică îi invită pe elevii din judeţ să devină parteneri în campania „Salvaţi Bradul de Crăciun". Ocolurile silvice din Gârcina şi Pipirig pun la dispoziţia şolilor brăduţi plantaţi în ghivece, care costă 37 de lei şi rezistă cinci ani.

OLT. Mâncare proastă şi scumpă la spital. Şefii Consiliului Judeţean au găsit nereguli la serviciul de hrană al Spitalului de Urgenţă Slatina. Mâncarea este proastă, deşi costă 400.000 pe lună.

PRAHOVA. Fotbaliştii de la Petrolul, protagoniştii unui reality-show. „Marţienii din Ploieşti" vor apărea într-o emisiune din care spectatorii vor afla pasiunile unor fotbalişti preocupaţi de filozofie, poezie sau fizică atomică.

SATU MARE. „Banca de alimente" s-a redeschis de ieri. Locuitorii din Satu Mare pot dona alimente, de luni până duminică, în coşul Crucii Roşii.

SĂLAJ. Primăria Zalău va reduce cu aproape 50% bugetul pentru sărbători. Astfel, anul acesta vor fi cheltuiţi doar 50.000 de lei pentru iluminatul festiv şi ornamentele de sărbători.

SIBIU. Fără căsătorii de Ziua Naţională. Reprezentanţii Serviciului de Stare Civilă din Sibiu au anunţat că, de 1 decembrie, zi liberă, nu vor oficia căsătorii şi nici nu vor prelua dosare pentru căsătorii.

SUCEAVA. Primăria Suceava a decis prelungirea cu o săptămână a perioadei de primire a cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire. Până acum au fost înregistrate 5.300 de solicitări, jumătate faţă de anul trecut.

TELEORMAN. Poliţiştii au descoperit o fabrică de ţigări ilegală în judeţ. Reţeaua era condusă de un cetăţean italian, iar tutunul era cumpărat de la o firmă din Zimnicea.

TIMIŞ. O studentă de 25 de ani de la Universitatea de Medicină, judecată pentru pruncucidere, a depus, ieri, mărturie la Tribunalul Timiş. Iuliana Mihail spune că nu şi-a dat seama că a născut atunci când a fost la toaleta căminului unde a fost găsit cadavrul.

TULCEA. Peste 70 de cereri de rebranşare la sistemul centralizat de încălzire s-au înregistrat în ultima perioadă. Motivul: menţinerea preţului gigacaloriei la nivelul anului trecut.

VASLUI. Un poliţist de frontieră a fost arestat după ce a fost prins când transporta într-un autoturism 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Bărbatul de 36 de ani din Huşi este al doilea agent vasluian care ajunge după gratii pentru această acuzaţie.

VÂLCEA. Prim-procuror audiat de colegi. Teodor Trancă este acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care sunt implicaţi Dorin Dobrişan, fostul director al CEC Vâlcea, şi afaceristul Ovidiu Ciorgescu.

VRANCEA. O poliţistă a murit aşteptând diagnosticul. Medicii i-au recomandat Adinei Vizitiu (25 de ani) efectuarea unui examen tomografic, dar singurul aparat din Focşani nu funcţionează în weekend şi ea nu a mai apucat programarea  de luni. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite