Iohannis: Să fim realişti. Pandemia nu s-a încheiat. România trebuie să fie pregătită pentru valul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Pandemia de coronavirus nu a trecut şi continuă să facă victime, chiar dacă România se află într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, a avertizat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni, informează digi24.ro. Totodată, şeful statului i-a îndemnat pe români să fie realişti şi să se pregătească de valul 4 al pandemiei vaccinându-se împotriva virusului dacă încă nu au făcut-o.

„Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare”, a afirmat Iohannis.

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut şi continuă să facă victime. Deşi acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe ţări o intensificare, aşa-numitul val patru, şi România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face faţă”, a avertizat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a făcut apel din nou către cetăţenii nevaccinaţi să se imunizeze pentru a contribui la „încheierea acestei grave crize sanitare”.

„Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea şi îi îndemn pe toţi cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe şi demonstrate. Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare.

Iohannis: O criză este un test de unitate

Totodată, preşedintele a adus în discuţie şi subiectul dezinformării legate de campania de imunizare şi de vaccinurile anti-Covid. Iohannis a subliniat că cei care transmis mesaje false despre vaccin urmăresc să slăbească solidaritatea României şi i-a îndrumat pe români să nu permită asemenea lucru.

„O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus şi în faţa unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor care răspândesc dezinformări şi ştiri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea naţiunii noastre. Să nu le permitem să facă aşa ceva!

Este important să conştientizăm ce oameni incredibili sunt cei care acţionează, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanţe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viaţa semenilor. Este deopotrivă necesar să ne amintim să fim solidari în faţa pandemiei şi să mergem mai departe împreună”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite