Imaginea care s-a viralizat pe Facebook. O tânără asistentă îi spune o poveste unei fetiţe a cărei mamă nu ştie să citească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O imagine s-a viralizat din nou, după ce în urmă cu doi ani era distribuită de mii de oameni: o asistentă medicală care îi citeşte poveşti unei fetiţe de etnie romă, în timp ce mama acesteia se află în salon şi plânge.

Pe Facebook circulă o imagine cu o asistentă medicală de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Tânăra îi citea o poveste unei fetiţe de cinci ani de etnie rromă. Deşi mama fetei era în salon, aceasta nu ştia să citească, aşa că a rămas profund impresionată de gestul tinerei asistente, relatează Gândul.

„Era şi mama fetiţei în salon, dar nu ştie carte şi are ochii în lacrimi. Probabil nu e obişnuită cu atâta blândeţe şi generozitate”, este descrierea care însoţeşte imaginea.

Recent, însă, un alt tip de imagine cu două asistente medicale a devenit virală. Mai exact, la finalul lunii octombrie două asistente au fost fotografiate fumând pe holurile Spitalului de Urgenţe numărul 1 din Craiova. În condiţiile în care fumatul este interzis în instituţiile publice, tinerele nu s-au deranjat să coboare în faţa spitalului.

Au fost surprinse de un vizitator în timp ce îşi savurau ţigările şi cafelele, aşezate pe bara de siguranţă a scărilor de urgenţă. Fotografia a adunat sute de reacţii pe Facebook şi zeci de comentarii.

Un pacient a scris: "De vreo două săptămâni tot urc pe acele scări şi toată lumea fumează, indiferent că sunt doctori, studenţi, pacienţi sau vizitatori."

„Este inacceptabil ca în 2019 să fumăm pe holuri, culoare, scări de incendiu. În al doilea rând, nu putem să le cerem pacienţilor să respecte regulile, dacă nu le respectăm noi, personalul medical în primul rând. Am pornit o anchetă, se vor identifica persoanele care au făcut acest lucru şi vor intra în comisia de disciplină”, a declarat atunci Eugen Georgescu, directorul Spitalului din Craiova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite