Iarna îşi intră în drepturi cu -25 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi geroasă în acest sfârşit de săptămână FOTO Adevărul
Vremea va fi geroasă în acest sfârşit de săptămână FOTO Adevărul

Ger în toată ţara la sfârşit de săptămână. Aşa susţin meteorologii, care afirmă că mercurul din termometre va coborî chiar şi la minus 25 de grade Celsius în unele regiuni.

Asta din cauza unui val de aer siberian care va traversa România în perioada următoare. Concret, aerul arctic va veni de la ruşi, urmând să afecteze în special estul României, în timp ce în sudul ţării, aerul va fi unul umed. Precipitaţiile nu vor lipsi nici ele.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că temperaturile vor fi cuprinse, în perioada 6 - 8 ianuarie, între minus 15 grade Celsius şi 3 grade Celsius pe timp de zi, în timp ce nopţile se va ajunge inclusiv la minus 25 de grade Celsius.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, ele vor apărea în special în zonele montane, dar şi în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, iar vântul puternic va face ca zăpada în aceste zone să fie viscolită. De altfel, în aceste zile, mai multe judeţe din ţară s-au aflat sub incidenţa codului galben sau portocaliu de ninsori, în special la munte.

Recomandările medicilor

Medicii spun că în această perioadă toată lumea trebuie să ia măsuri de protecţie împotriva gerului, dar în mod special persoanele în vârstă cărora le recomandă să nu iasă afară din casă decât dacă este necesar.

În ceea ce priveşte îmbrăcămintea, doctorii susţin că în sezonul rece ar trebui să îmbărăcăm maieu sau tricou de bumbac, pulover şi geacă groasă în timp ce încălţămintea trebuie să fie călduroasă.

Referitor la alimentaţie, sunt recomandate ceaiurile calde şi alimentele uşoare, care să nu creeze disconfort. La rândul lor, poliţiştii recomandă populaţiei să meargă la drum lung doar dacă este necesar şi dacă este echipată corespunzător.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite