Guvernul lansează o nouă platformă de colectare a resurselor pentru refugiaţii din Ucraina. Arafat: România va continua să îşi exprime solidaritatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centru de colectare donaţii pentru victimele din Ucraina al Crucii Roşii din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Centru de colectare donaţii pentru victimele din Ucraina al Crucii Roşii din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

O nouă platforma de sprijin pentru Ucraina, realizată de Guvern în parteneriat cu echipa Code for Romania, a fost lansată vineri, anunţă Executivul. Şeful DSU, Raed Arafat a transmis că proiectul continuă eforturile şi ajutorul societăţii civile pentru sprijinul acordat cetăţenilor din Ucraina.

Începând de astăzi, Platforma este accesibilă pe prima pagină a website-ului Guvernului (www.gov.ro) şi preia iniţiativa guvernamentală ”Ucraina - Împreună ajutăm mai mult”, prin care au fost colectate până acum peste 7.000 de oferte de asistenţă umanitară pentru cetăţenii ucraineni, informează Guvernul României.

„Acest proiect extrem de important vine ca o completare în continuarea procesului de coordonare integrată a tuturor eforturilor şi ajutoarelor provenite din partea societăţii civile, în scopul eficientizării întregului mecanism de sprijin acordat cetăţenilor ucraineni. România va continua să îşi exprime solidaritatea faţă de toţi cei care sunt victime directe ale conflictului militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina, oferind acestora întregul nostru suport, atât de necesar în aceste zile grele”, a transmis şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit sursei citate, noua Platformă accesibilă pe website-ul Guvernului României are o structură intuitivă şi accesibilă, cu funcţionalităţi avansate de conectare a resurselor la nevoile refugiaţilor din Ucraina. Aceasta cuprinde două secţiuni principale destinate cererilor şi ofertelor de resurse (alimente, produse de igienă, servicii, voluntariat) şi cazării refugiaţilor.

Consilierul de stat, Mădălina Turza, coordonator în cadrul Grupului de asistenţă Umanitară, a transmis că „noua platformă digitală de colectare de resurse este dovada că într-o situaţie complexă precum criza umanitară din Ucraina, doar împreună putem fi nu numai eficienţi, dar putem schimba în bine vieţile unor oameni extrem de vulnerabili: Guvernul, societatea civilă şi mediul privat”. 

„Este tot mai clar că nu ne mai putem imagina gestionarea unei crize umanitare fără   logistică digitală. Avem trei platforme – www.dopomoha.ro, ”Sprijin de urgenţă” şi ”Un acoperiş”, care vizează informarea cetăţenilor ucraineni şi acordarea de sprijin umanitar. Este a doua oară în ultimii doi ani când vedem deschiderea Guvernului către societatea civilă şi deschiderea societăţii civile către Guvern. Împreună putem!”, susţine Bogdan Ivănel, reprezentantul Code for Romania.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite