E dependentă de maşină: femeia care şi-a reînnoit permisul la 105 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edythe Kirchmaier are 105 ani şi conduce de 86 de ani FOTO Facebook
Edythe Kirchmaier are 105 ani şi conduce de 86 de ani FOTO Facebook

O femeie de 105 ani din California şi-a reînnoit permisul de conducere, după ce a trecut de un examen nou. Bătrâna americancă are permis de 86 de ani fără să-l fi pierdut niciodată.

Edythe Kirchmaier a spus pentru Fox News că nu se poate imagina fără permis auto, în ciuda vârstei înaintate. „Nu mă simţeam eu bine dacă nu aveam permis”, a declarat femeia.

De-a lungul celor 86 de ani în care a condus, femeia nu a avut nici măcar un accident, nu a primit nicio amendă pentru parcări în locuri interzise şi în general a iubit să conducă maşinile sale.

Dar femeia nu este la primul record pe care-l stabileşte, având o viaţă foarte activă. Facebook a declarat-o cel mai bătrân utilizator al reţelei, iar Kirchmeier este şi cel mai bătrân absolvent al Universităţii din Chicago, care încă mai trăieşte.

Kirchmeier a fost voluntar la organizaţia Direct Relief în ultimii 40 de ani, iar la aniversarea sa de 105 ani a participat la show-ul lui Ellen Degeneres.  Pentru a o sărbători pe femeie, organizaţia Direct Relief a realizat o aplicaţie de Facebook unde oamenii pot să-i ureze la mulţi ani, lângă tortul virtual. Dorinţa lui Edythe? Ca pagina organizaţiei în care lucrează să strângă 105.000 de like-uri pe reţeaua socială.

Edythe Kirchmaier s-a născut în 1908 în statul Ohio. Ea şi-a dedicat viaţa voluntariatului şi muncii pentru alţii. Astfel, a lucrat la biroul pentru veteranii de război, după ce a absolvit Universitatea din Chicago, iar apoi a fost un lider al cercetaşilor din Santa Barbara.

Potrivit Fox News, Edythe conduce în fiecare marţi până la Direct Relief, unde coordonează o echipă de voluntari. Ea a intrat în această organizaţie în 1974, după ce a văzut un anunţ în ziar. De atunci, ea a ajuns în Haiti, Japonia, Pakistan, Somalia, dar a ajutat şi victimele uraganului Katrina şi pe cele ale uraganului Sandy. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite