Dispută în instanţă pentru fetiţa lui Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa siriană decide astăzi dacă Adela Omar, soţia lui Omar Hayssam, îşi poate aduce minorii în România. În tot acest timp, fosta concubină a lui Hayssam, Violeta Pârvan, a deschis

Instanţa siriană decide astăzi dacă Adela Omar, soţia lui Omar Hayssam, îşi poate aduce minorii în România. În tot acest timp, fosta concubină a lui Hayssam, Violeta Pârvan, a deschis proces pentru încredinţarea micuţei Sara, fetiţa din afara căsătoriei a sirianului.

Executorul judecătoresc Violeta Pârvan, despre care procurorii susţin că este cununată religios cu Omar Hayssam, cere magistraţilor încredinţarea copilului pe care îl are ca urmare a unei relaţii cu "teroristul". Violeta Pârvan a depus, săptămâna trecută, la Judecătoria Sectorului 2, o cerere în care cheamă în judecată Autoritatea Tutelară şi pe Khaled Omar, tatăl şi împuternicitul legal al lui Omar Hayssam. Ea solicită încredinţarea Sarei Antonia.

Violeta Pârvan a depus la dosar o copie după certificatul de naştere al micuţei din care rezultă că Omar Hayssam este tatăl fetiţei, născută în martie 2005 - cu doar câteva zile înainte de arestarea sirianului. Violeta Pârvan îşi motivează cererea prin faptul că de la naştere şi-a crescut singură copilul şi că prin meseria pe care o are poate asigura întreţinerea minorului.

Ea mai explică că tatăl copilului său a fost închis aproape un an de zile, iar după ce a fost eliberat a dispărut şi este dat în urmărire internaţională. Judecătorul care are pe masă acest dosar a decis ca, până la următorul termen, Violeta Pârvan să se hotărască pe cine cheamă în judecată: pe Hayssam sau pe Khaled Omar.

Curtea de Apel Bucureşti a decis în urmă cu două săptămâni să ridice interdicţia părăsirii ţării pe numele Violetei Pârvan - acuzată de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave şi de spălare de bani - date de procurii care instrumentează dosarul "Best Woods". Numai că Violeta Pârvan nu poate să ia şi copilul în străinătate fără acordul scris al lui Omar Hayssam.

Copiii lui Omar află astăzi dacă se întorc acasă

Un tribunal de jurisprudenţă islamică din Homs - Siria va lua în discuţie astăzi cererea Adelei Omar.

Ea doreşte să se întoarcă în România împreună cu cei şapte copii minori pe care îi are din căsătoria cu Omar Hayssam. Judecătorul sirian Mohamad Khaled Al Rajab a decis luna trecută, în Cameră de Consiliu, interzicerea deplasării în străinătate a celor şapte copii minori.

Din documentele depuse la dosar, reiese că Omar Khaled, tatăl lui Omar Hayssam, a solicitat instanţei acest lucru.

Omar Khaled a înaintat cererea către instanţă în calitate de împuternicit al fiului său, Omar Hayssam, în baza unei procuri din data de 13 septembrie 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite