Dezvăluire istorică despre Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Marinescu,  un crainic responsabil cu marile anunţuri înainte şi după 22 decembrie 1989
George Marinescu, un crainic responsabil cu marile anunţuri înainte şi după 22 decembrie 1989

TVR 1 a difuzat o casetă video care spulberă o veche minciună propagată de Ion Iliescu. Deşi fostul preşedinte neagă, FSN hotărâse, pe 23 decembrie 1989, chemarea trupelor sovietice.

Televiziunea Română a început să-şi mai spele din păcatele de la Revoluţie. Programul 1 al postului naţional a difuzat joi seară, în cadrul emisiunii „Exclusiv", un document video care demontează o minciună veche de 22 de ani. Ion Iliescu a negat cu vehemenţă, în ultimele două decenii, că ar fi cerut ajutor militar sovietic în timpul Revoluţiei din 1989. L-au contrazis mai mulţi martori care au auzit cum fostul preşedinte solicita sprijinul URSS: actorul Ion Caramitru, inginerul Mihail Montanu, doctorul Florin Filipoiu, omul de fotbal Cornel Dinu, realizatorul TV Mihai Tatulici şi mulţi alţii. „Adevărul" a publicat aceste mărturii în cadrul unor ample seriale dedicate Revoluţiei.

Trădare de ţară

Regizorul Cornel Mihalache

În cadrul emisiunii de joi seară, de la TVR, regizorul Cornel Mihalache a prezentat o casetă video zdrobitoare pentru aşa-numiţii „emanaţi" ai Revoluţiei. Caseta este datată „23 decembrie 1989" şi reprezintă înregistrarea transmisiunii directe a programului din acea zi. În respectivul fragment video apare crainicul TVR George Marinescu (decedat în septembrie, anul acesta) care citeşte următorul comunicat: „Suntem informaţi că s-a luat legătura cu Ambasada Sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat, întrucât agenţii străini şi-au permis să trimită elicoptere cu oameni înarmaţi, pentru a distruge ceea ce poporul român a cucerit". Acest document reprezintă o pistă de plecare solidă în interpretarea istorică a ceea ce până acum s-a numit Revoluţia Română din 1989. O revoluţie care se dovedeşte a fi o autentică lovitură de stat.

Semnificaţiile solicitării de ajutor militar sunt complexe. În termeni simpli, chemarea trupelor sovietice înseamnă declaraţia limpede a conducătorilor ţării că sunt dispuşi să intre într-o relaţie de subordonare cu Moscova. Şi mai simplu de atât, SOS-ul către sovietici intră în sfera trădării de ţară. Emisiunea „Exclusiv" poate fi revăzută sâmbătă, 15 octombrie, cu începere de la ora 13.00, pe TVR 1.

"S-a luat legătura cu Ambasada Sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat, întrucât agenţii străini şi-au permis să trimită elicoptere cu oameni înarmaţi.''
George Marinescu fost crainic TVR

Regizorul Cornel Mihalache
SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite