Detaliile unei acțiuni fără precedent în România: pădure plantată de la zero, de o armată de voluntari, la marginea unui oraș

0
Publicat:

La Curtea de Argeș, grație Asociației „Ajut deci exist” conduse de terapeutul și psihologul Andreea Tamaș, se va planta o pădure de la zero pe data de 6 aprilie.

Peste 15.000 de puieți vor fi plantați la Curtea de Argeș FOTO Andreea Tamaș
Peste 15.000 de puieți vor fi plantați la Curtea de Argeș FOTO Andreea Tamaș

Inițiată de o amploare fără precedent în România. Asociația „Ajut deci exist”, cu sediul la Căsuța Armonia, împreună cu „Plantăm Speranță”, în parteneriat cu Ocolul Silvic Curtea de Argeș și Obștea Moșnenilor, alături de peste 400 de voluntari din companii, instituții, ONG-uri, elevi și studenți, va planta o pădure de la zero, pe o suprafață de trei hectare, la Curtea de Argeș. În total vor fi plantați aproximativ 15.000 de puieți.

Inițiatoarea lăudabilei acțiuni este terapeutul și psihologul Andreea Tamaș. Andreea este cea care a inițiat acum câțiva ani proiectul Casa Armonia din Curtea de Argeș, loc unde copiii cu nevoie speciale primesc susținere, sfaturi, cure de stimulare senzorială. Tot acolo se organizează diverse ateliere.

Acțiunea de plantare a unei păduri de la zero se va desfășura la Curtea de Argeș, punct Zăvoi-Deversor (zona târg săptămânal). Va începe sâmbătă 6 aprilie la ora 8.30.

„A venit primăvara, un moment nemaipomenit să ieșim prin parcuri și păduri, plimbându-ne și bucurându-ne de copaci. Fie că-i îmbrățișăm, îi fotografiem, le mirosim sau le culegem florile. Să îi curățăm de ramurile uscate sau să îi plantăm, este și de datoria noastră. Copacii ne iubesc, ne oferă din darurile lor și adăpostesc în interiorul lor viață. Anul trecut am plantat o mai mică parcelă, și a fost uimitor cum un gest atât de mic poate să devină unul foarte mare pentru întreaga comunitate, și până la urmă, viață. Acum suntem și mai încrezători fiindcă alături de noi sunt cei de la echipa Plantăm Speranță în România, care au ales și orășelul nostru pentru a da viață unei păduri de la zero”, a declarat Andreea Tamaș pentru ”Adevărul”.

O campioană olimpică și mondială va planta puieți

La evenimentul din 6 aprilie va fi prezentă și Ana Maria Brânză, campioană olimpică, mondială și europeană la scrimă și care este constant cu fapta implicată în acțiuni benefice pentru comunitate.

Acțiunea de împădurire va avea parte și de momente deosebite. Astfel, la acțiunea de împădurire de la Curtea de Argeș vor fi prezenți magicianul Verdini și Minunații. La eveniment va mixa și un DJ. În plus, în zona din oraș unde vor fi plantați 15.000 de puieți se va face și gulaș la tuci.

Cei care doresc să se alăture lăudabilului proiect de împădurire din 6 aprilie de la Curtea de Argeș pot accesa site-ul https://plantamsperanta.ro sau suna la telefon: 0753 627 016 (Asociația „Ajut deci exist”).

Fondatoare a Asociației „Ajut, deci exist“, foundraiser și manager de proiecte sociale, dar și terapeut comportamental pentru copii, Andreea ajută numeroși copii cu autism și face constant campanii pentru sprijinirea celor nevoiași sau cu probleme de sănătate. Ea a înființat acum câțiva ani la Curtea de Argeș, acolo unde locuiește, și Casa Armonia, un loc unde copiii cu diverse afecțiuni pot desfășura activități sau pot face terapii.

Andreea Tamaș, inițiatoarea lăudabilului proiect FOTO arhiva personală
Andreea Tamaș, inițiatoarea lăudabilului proiect FOTO arhiva personală

Andreea a organizat în 2015 primul său proiect caritabil, eveniment la care a participat și campioana olimpică Ana Maria Brânză, care a fost impresionată de proiect.

Grație numeroaselor campanii inițiate de Andreea Tamaș, sute de copii talentați și cu nevoi speciale au fost ajutați în ultimii ani.

Acum opt ani, Andreea Tamaș a participat la o expediție medicală umanitară în Nepal, țară ce fusese grav afectată în 2015 de un cutremur cu intensitatea de 7,6 grade pe scara Richter.

Campania a constat, în principal, în donaţii de aparatură medicală şi consumabile pentru un spital. În cele trei săptămâni petrecute de Andreea în Nepal, au fost organizate echipe medicale şi educaţionale mobile în regiunile sărace şi izolate, care au oferit consultaţii, intervenţii chirurgicale, consiliere psihologică şi au desfăşurat activităţi educative cu copiii din şcoli.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite