Cum va fi vremea de Mărţişor. Prognoza meteo pentru două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfârşitul lui februarie aduce ger năprasnic
Sfârşitul lui februarie aduce ger năprasnic

Deşi primăvara se apropie cu paşi repezi, următoarele două săptămâni vor fi marcate de perioade geroase, temperaturile putând atinge şi minus 12 grade noaptea în nordul ţării. Nici în sud nu va fi mult mai cald, meteorologii avertizând că săptămâna viitoare în Muntenia vor fi minus 10 grade noaptea.

Începutul lui martie vine cu vreme ceva mai caldă în sensul în care pe 4 martie se vor înregistra 6 grade ziua în partea de sud a ţării. Însă în cele două săptămâni în această regiune va ploua aproape zilnic.

„În primele două zile din interval, temperaturile maxime, în medie de 1...2 grade, se vor situa sub cele caracteristice acestei perioade, iar cele minime vor coborî până spre -5...-4 grade. O uşoară încălzire se va resimţi în a doua parte a primei săptămâni, când maximele se vor situa, în medie, în jurul a 4 grade, iar minimele vor avea o medie de -2...0 grade. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o răcire pronunţată, astfel încât mediile diurne vor fi de -4...-2 grade, iar nopţile vor deveni geroase pe arii restrânse, cu temperaturi ce vor coborî spre -10...-8 grade. Începutul lunii martie va marca o uşoară revenire sub aspect termic, spre valori în medie de 4...6 grade, ziua şi -6...-4 grade, noaptea”, este prognoza pe două săptămâni pentru Muntenia, dar şi pentru Dobrogea, Oltenia, Banat şi Crişana. În Moldova, Transilvania şi Maramureş temperaturile nocturne în intervalul 24-26 februarie vor coborî până la minus 12 grade. 

Şi la munte, începând de vineri vremea va marca un proces de răcire accentuată ce se va resimţi atât în valorile diurne, ce se vor situa în limitele a -10...-6 grade, cât şi în cele nocturne, care vor coborî spre valori medii în jurul a -15 grade. „Începând cu 27 februarie, vremea se va încălzi uşor şi treptat, aşa încât media temperaturilor se va apropia în timpul zilei de -2 grade, iar cea din cursul nopţilor se va situa între -14 şi -12 grade. Precipitaţiile, predominant ninsori, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de două săptămâni, dar în majoritatea zilelor vor fi pe arii restrânse şi nu foarte însemnate cantitativ”, spun specialiştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite