COVID: Peste 150 de copii infectaţi sunt internaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Creşte numărul copiilor internaţi în spital din cauza COVID-19. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţi, faţă de ziua anterioară, numărul minorilor spitalizaţi a crescut cu 7,7%.

Din totalul pacienţilor internaţil , 167 sunt minori, 158 fiind internaţi în secţii şi 9 la ATI.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.868. Dintre acestea, 696 sunt internate la ATI, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de către Grupul de Comunicare Strategică.

În urmă cu o zi, numărul minorilor internaţi cu COVID era de 155, iar luni era 145.

Valeriu Gheorghiţă: „Va creşte numărul copiilor internaţi la ATI”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat luni că se remarcă o creştere a ratei de vaccinare în rândul copiilor cu vârste de peste 12 ani, rata de imunizare în rândul acestei categorii ajungând la aproape 15%.

Medicul susţine că, totuşi, procentul este însă „insuficient" şi arată că numărul de infectări şi de internări în rândul copiilor va creşte. 

„Va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă, este o realitate pe care o vedem în toate ţările în care au început activităţile de învăţământ cu prezenţă fizică”, afirmă Valeriu Gheorghiţă.

El a subliniat importanţa vaccinării „în mod deosebit a adulţilor", dar a insistat şi asupra importanţei respectării regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite