Cod galben de ninsori, ploi şi vânt. Zăpada căzută îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se află, marţi, sub Cod galben de ninsori, ploi şi vânt, fiind afectate 20 de judeţe din ţară. Din cauza condiţiilor meteo, pe mai multe drumuri se circulă îngreunat.

UPDATE: Între orele 20:15 şi 24:00, în zona judeţului Ialomiţa şi pe arii extinse în judeţul Tulcea, local în judeţul Constanţa, se vor semnala intensificări ale vântului ce depăşesc la rafală 55...65 km/h, informează ANM.

De asemenea, între orele 20:00 şi 24:00, local în judeţele Vrancea şi Galaţi, se vor semnala intensificări ale vântului, care vor atinge şi depăşi la rafală viteze de 55...60 km/h, izolat peste 65 km/h.


Potrivit unei avertizări de Cod galben de ninsori, ploi şi vânt, emisă luni de Adminsitraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până marţi, la ora 20.00, în regiunile estice şi sud-estice vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50-60 de kilometri pe oră. 

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 de litri pe metru pătrat, iar în judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, pe arii restrânse, 40 - 50 de litri pe metru pătrat. 

În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

Totodată, ANM a emis o avertizare de Cod galben de vânt, valabilă până la ora 14.00, pentru judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Specialiştii atrag atenţia că intensificările vântului ar putea depăşi la rafală 55 - 65 de kilometri pe oră.

Judeţele vizate de avertizarea de Cod galben de ninsori, ploi şi vânt sunt Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Neamţ, Harghita, Mureş, Suceava, Bistriţa Năsăud şi Maramureş.  

cod galben de ninsori ploi

Se circulă greu pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic al Poliţiei Românie precizează că, din cauza condiţiilor meteo, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri din ţară, în crusul dimineţii de marţi unele tronsoane de drum fiind închise temporar pentru deszăpezire.

Marţi dimineaţă, pe DN1, în Pasul Predeal, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, în condiţii de iarnă, iar traficul rutier în zonă a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, din cauza unui autotren derapat. Utilajele de deszăpezire au reuşit să tracteze ansamblul de vehicule, iar la ora transmiterii acestei ştiri circulaţia a fost reluată. În zonă ninge viscolit, iar pe carosabil există un strat de zăpadă de cel mult un centimetru, în amestec cu material antiderapant.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat îngreunat şi pe DN11, în Pasul Oituz, în judeţele Bacău şi Covasna, după ce, în timpul nopţii, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii, existând riscul ca acest lucru să se întâmple şi în orele următoare, astfel că şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă.

Potrivit Infotrafic, în judeţul Vrancea, din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitaţiile abundente, traficul rutier pe DN2N Chiojdeni - Jitia a fost întrerupt pe ambele sensuri, între kilometrii 46+800 şi 46+920 de metri.

Poliţiştii rutieri avertizează că există riscul apariţiei unor probleme în trafic şi în judeţul Caraş-Severin, pe DN57 Orşova - Moldova Nouă, din cauza căderilor masive de stânci şi grohotiş pe carosabil, astfel că traficul rutier a fost întrerupt la km 65+600 de metri, în zona localităţii Cozla, aproape de limita cu judeţul Mehedinţi. Potrivit poliţiştilor, ruta ocolitoare este DN57 Orşova - DN6 Iablaniţa - DN57B Oraviţa - DN57 Moldova Nouă.

Infotrafic mai anunţă că în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, în zona lacului Siriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău, rutele ocolitoare pentru traficul greu fiind DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele, DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei - Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

În judeţul Harghita, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, marţi dimineaţă, de la 6.30, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient, restricţia fiind ridicată după aproape două ore.

Şi în judeţul Gorj, începând cu ora 7.20 a fost închis DN67C Novaci - Rânca, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să cureţe şoseaua, în condiţiile în care în zonă ninge viscolit, drumarii estimând că circulaţia va fi reluată peste aproximativ două ore.

Centrul Infotrafic mai anunţă că în jurul orei 8.15 traficul rutier a fost întrerupt pe DN1A Braşov - Cheia, în zona Brădet, din cauza unui autotren care a derapat, echipele de intervenţie încercând, la ora actuală, să tracteze ansamblul de vehicule cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Marţi dimineaţă, de la ora 8.30, a fost redeschis DN2N Chiojdeni - Jitia, pe tronsonul cuprins între kilometrii 46+800 şi 46+920 de metri, însă numai pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, după ce drumul fusese închis luni seară, din cauza alunecărilor de teren produse în urma precipitaţiilor abundente.

Potrivit aceleiaşi surse, în jurul orei 8.30, în judeţul Covasna a fost închis DN2D Ojdula - Lepşa tot pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru îndepărtarea zăpezii. Pe o lungime de aproape cinci kilometri, în zona rămasă neasfaltată, în apropiere de limita cu judeţul Vrancea, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cod galben de ninsori, ploi şi vânt. Două zile de vreme rea, în 20 de judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de ploi, ninsori şi vânt valabilă pentru 20 de judeţe din sud-estul ţării şi pentru zona montană. Specialiştii atrag atenţia că în unele zone va ninge, astfel că şoferii care circulă prin aceste zone sunt obligaţi să aibă maşinile echipate cu anvelope de iarnă.

    

Prognoza meteo de Paşte. Sfârşitul săptămânii vine cu vreme de primăvară

Prognoza meteo de Paşte. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (6 – 19 aprilie), potrivit căreia, în următoarele zile vremea se va încălzi, astfel că de Paşte vremea va fi frumoasă şi caldă în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza meteo pentru trei luni: cum va fi vremea de Paşte şi de 1 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni potrivit căreia cantităţile de precipitaţii vor fi reduse, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri