Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă: minus 22 de grade la Miercurea Ciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au anunţat că cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă, de minus 22 de grade Celsius, a fost înregistrată, în noaptea de marţi spre miercuri, în judeţul Harghita, la Miercurea Ciuc.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 3.30, mercurul a coborât în termometrele de la staţia Miercurea Ciuc până la minus 22 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, pe fondul unui cer degajat de nori, temperatura a scăzut accentuat şi gerul s-a instalat în toate localităţile judeţului.

Astfel, la Joseni au fost înregistrate minus 19 grade Celsius, au fost minus 17 grade la Odorheiu Secuiesc, minus 16 grade Celsius la Topliţa şi puţin mai cald la munte, meteorologii de la staţia Bucin măsurând o minimă de minus 15 grade Celsius.

”Şi în celelalte localităţi din Transilvania a fost o noapte geroasă şi o dimineaţă cu temperaturi foarte scăzute”, a spus Cristian Grecu, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, potrivit News.ro.

În afara minimei de la Miercurea Ciuc, cele mai scăzute temperaturi din Transilvania au fost de minus 20 de grade Celsius în municipiul Braşov şi la Făgăraş, în judeţul Braşov, aceeaşi valoare termică minimă s-a înregistrat şi la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, la Boiţa, în judeţul Sibiu, au fost minus 16 grade, minus 15 grade Celsius la Câmpeni, în judeţul Alba, în timp ce în Mureş cel mai frig, minus 13 grade Celsius, a fost la Batoş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite