Ce amenzi au primit poluatorii de la Sinteşti în urma descinderilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au aplicat amenzi de 168.000 de lei pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara locurilor autorizate în urma controalelor realizate în 13 mai la Sinteşti, potrivit Ministerului Mediului.

„Pe fondul numeroaselor sesizări şi acţiuni din ultimele luni, structuri ale Comisariatelor Gărzii Naţionale de Mediu şi ale Ministerului Afacerilor Interne au acţionat împreună pentru destructurarea reţelelor de depozitare şi ardere ilegală a deşeurilor din Sinteşti, Ilfov. Descinderile din 13 mai au vizat verificarea amplasamentelor situate pe raza localităţilor Sinteşti, com. Vidra şi limitrof com. Jilava, pe care au fost sesizate sau există suspiciunea desfăşurării de activităţi ce aduc atingere mediului înconjurător, amplasamente afectate de incinerări de deşeuri şi materiale de orice natură, activităţi ilegale de colectare deşeuri reciclabile, periculoase sau nepericuloase”, a anunţat Ministerul Mediului, sâmbătă.

Poliţiştii ilfoveni au efectuat, miercuri, mai multe acţiuni în satul Sinteşti, comuna Vidra, din judeţul Ilfov, pentru combaterea infracţiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum şi alte fapte antisociale, potrivit Agerpres.

„Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi persoane juridice în scopul verificării deţinerii actelor de reglementare pentru activităţile desfăşurate, precum şi legalitatea funcţionării în conformitate cu actele deţinute. Au fost încheiate un număr de 27 acte de control, au fost aplicate pe loc un număr de 8 sancţiuni în cuantum de 168.000 lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara locurilor autorizate în acest sens”, a adăugat sursa citată, pe pagina de Facebook a instituţiei.

În timpul verificărilor au fost impuse măsuri de evacuare a cantităţilor de deşeuri identificate şi predarea acestora către operatori economici autorizaţi, interzicerea desfăşurării activităţilor de colectare, reciclare, valorificare deşeuri doar în baza şi cu respectarea autorizaţiilor de mediu, precum şi interzicerea incinerării de deşeuri şi materiale de orice natură în instalaţii şi amplasamente neautorizate în acest sens. Verificarea legalităţii desfăşurării activităţilor la amplasamentele verificate va continua prin verificarea de documente şi înscrisuri, urmând a fi finalizată în cel mai scurt timp, subliniază sursa citată.

Peste 140 de forţe de ordine ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, prin structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acţiuni speciale, criminalişti şi jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, au participat la activităţile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deşeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieţii sau funcţiile naturale ale ecosistemelor, informează IPJ Ilfov.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite