Care este starea pacientului suspect de febră tifoidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Pacientul de 62 de ani, internat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală, suspect de febră tifoidă, este într-o stare mai bună, susţin medicii. Aceştia au explicat însă că nu au primit rezultatele analizelor trimise la Institutul Cantacuzino.

„Pacientul se afla într-o stare mai bună. Nicio analiză medicală nu a venit ca să discutăm despre diagnostic, dar să zicem că se simte mai bine”, a declarat medicul Ştefan Lazăr de la Spitalul Vcitor Babeş, citat de Mediafax. Potrivit sursei citate, medicii nu pot confirma existenţa febrei tifoide în lipsa analizelor de la Institutul Cantacuzino. 

„Din punct de vedere clinic şi biologic, nu s-ar susţine acest diagnostic. În plus suferinţa pe care o acuză pacientul....Din păcate nu avem documente medicale foarte coerente. Avem un singur buletin de analize din urmă cu câteva luni care este total neconcludent legat de această boală. Asta este procedura, am trimis la Institutul Cantacuzino sau în sfârşit urmează acum să trimitem analizele pentru confirmare sau infirmare a acestei afecţiuni. Pacientul a plecat de acolo fiind consultat în prealabil acum, la începutul lunii septembrie, de către un medic care i-a dat dreptul de zbor. Din punctul acesta de vedere, şi ei l-au considerat a nu fi cu potenţial de risc. Nu are o stare generală extraordinar de bună, dar cel puţin în momentul de faţă nu pot afirma că starea de sănătate a dumnealui este într-un pericol mare. Este izolat pacientul cum facem cu toţi pacienţii de acest fel”, a completat specialistul. 

Bărbatul, care venea din Guineea cu o aeronavă Turkish Airlines preluată din Istanbul, a fost transportat la spital de medici de pe Aeroportul Henri Coandă, marţi seară, după ce soţia sa a sunat la 112 şi a alertat autorităţile referitor la starea de sănătate a acestuia şi la faptul că se simte rău. Avionul a fost izolat la sol până când pacientul a fost scos, iar ceilalţi pasageri au fost debarcaţi în siguranţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite