CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nominalizarile la Oscar, publicate Anul acesta, pelicula "The Aviator", in regia lui Martin Scorsese, a fost nominalizata la 11 categorii ale premiilor Oscar, potrivit listei publicate, marti, de

Nominalizarile la Oscar, publicate
Anul acesta, pelicula "The Aviator", in regia lui Martin Scorsese, a fost nominalizata la 11 categorii ale premiilor Oscar, potrivit listei publicate, marti, de site-ul oficial al Academiei Americane de Film. Pentru cel mai bun film au mai fost nominalizate "Finding Neverland", "Million Dollar Baby", "Ray", si "Sideways". La categoria cel mai bun film strain figureaza: "As it is in Heaven" (Suedia), "The Chorus" (Franta), "Downfall" (Germania), "The Sea Inside" (Spania), "Yesterday" (Africa de Sud). Pentru cel mai bun regizor concureaza Martin Scorsese, Clint Eastwood, Taylor Hackford, Alexander Payne si Mike Leight. La categoria cel mai bun actor sunt mentionati Don Cheadle ("Hotel Rwanda"), Johnny Depp ("Finding Neverland"), Leonardo DiCaprio ("The Aviator"), Clint Eastwood ("Million Dollar Baby"), Jamie Foxx ("Ray"). Cea mai buna actrita ar putea fi Annette Bening ("Being Julia"), Catalina Sandino Moreno ("Maria Full of Grace"), Imelda Staunton ("Vera Drake"), Hilary Swank ("Million Dollar Baby") sau Kate Winslet ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind"). La categoria cel mai bun scenariu original concureaza "The Aviator", "Ethernal Sunshine of the Spotless Mind", "Hotel Rwanda", "The Incredibles" si "Vera Drake".
George W. Bush, nominalizat la categoria "cel mai slab actor" in 2004
Presedintele american George W. Bush a fost selectionat la categoria "Cel mai slab actor" pentru un premiu "Razzie" (Zmeura de aur) 2004, pentru "rolul" sau din filmul dcumentar "Fahrenheit 9/11". "Razzie" sunt premii decernate celor mai proaste filme si celor mai slabi actori in ajunul anuntarii nominalizarilor la premiile Oscar. Pelicula care a obtinut cele mai multe nominalizari pentru cucerirea putin ravnitului titlu de "cel mai prost film al anului" 2004 este "Catwoman", cu Halle Berry. Mai precis, este vorba de un total de sapte nominalizari, decernate de Fundatia Zmeura de aur, care o parodiaza - incepand din 1980 - pe cea care inmaneaza premiile Oscar. Filmul "Alexander", al lui Oliver Stone, se situeaza pe locul al doilea, cu sase nominalizari. in principal, aceasta pelicula, prost apreciata de critica din Statele Unite, a primit o nominalizare pentru "Cel mai slab actor" (Colin Farrell), pentru "Cea mai slaba actrita" (Angelina Jolie) si pentru "Cel mai slab actor intr-un rol secundar" (Val Kilmer). Filmul documentar "Fahrenheit 9/11", al lui Michael Moore, a primit si alte nominalizari in afara celei pentru presedintele Bush, in special una pentru viitorul secretar de stat Condoleezza Rice, selectionata la categoria "Cea mai slaba actrita in rol secundar". Castigatorii acestor premii ale "dezonoarei cinematografice" vor fi anuntati cu prilejul unei ceremonii care se va desfasura la Los Angeles, in data de 26 februarie, in ajunul ceremoniei decernarii Oscarurilor. Spre deosebire de castigatorii Oscarurilor, "laureatii Razzies" se prezinta rareori pentru a-si primi "distinctia", ce consta intr-o zmeura din plastic aurit si al carei pret este estimat de organizatori la pretul unitar de 4,97 de dolari SUA.
JK Rowling a nascut o fetita
Scriitoarea JK Rowling, autoarea lumii lui Harry Potter, a nascut o fetita, a anuntat editorul acesteia. "Ambii parinti sunt incantati, iar mama si fetita se simt foarte bine. S-a nascut la Edinburgh", a declarat un purtator de cuvant al editurii Bloomsbury. Autoarea s-a maritat cu dr. Neil Murray in anul 2001, iar acesta este deja cel de-al doilea copil al familiei. Primul dintre ei, David, va face doi ani in martie. JK Rowling, in varsta de 38 de ani, mai are o fiica, Jessica, dintr-o casnicie anterioara. Aceasta s-a nascut in 1993. Cea de-a sasea carte despre Harry Potter, "Harry Potter and the Half-Blood Prince", va fi publicata la 16 iulie 2005.
Cel mai mare buchet de flori din lume
Cartea Recordurilor a inregistrat o noua performanta - cel mai mare buchet de flori din lume. Recordul a fost consemnat in momentul in care americanca Ashrita Furman - detinatoare a altor 88 de recorduri - a prezentat un buchet imens de flori filosofului si muzicianului nascut in Bangladesh, Sri Chinmoy, cu prilejul celei de-a 73-a aniversari a zilei sale de nastere. Lucrand fara incetare timp de 24 de ore si avand in jurul sau 51 de ajutoare, Ashrita Furman a aranjat intr-un buchet unic 101.000 trandafiri. Cele 50 de specii de trandafiri de mai multe culori - rosii, portocalii, galbeni si albi - au fost importate din Ecuador, Columbia si Guatemala. Buchetul, in valoare de 10.000 de dolari, a reprezentat un cadou din partea prietenilor din peste 50 de tari ai liderului spiritual Sri Chinmoy. "Am fost pur si simplu uimit. Fiecare floare ne ofera frumusetea si parfumul sau", a declarat beneficiarul cadoului.
Dispozitiv de ascultare plantat in apropierea resedintei lui Nicole Kidman
Detectivi australieni au lansat o investigatie, dupa ce actrita Nicole Kidman a semnalat politiei ca un intrus plantase un dispozitiv electronic de ascultare in apropierea resedintei sale valorand nu mai putin de 9,5 milioane de dolari din Sydney, Australia. Potrivit AP, microfonul a fost descoperit langa o masina a securitatii care monitoriza, din strada, resedinta actritei. Seful echipei de securitate, Noel McMaster, a precizat ca, foarte probabil, dispozitivul urma sa intercepteze conversatiile dintre Nicole Kidman si bodyguarzii sai aflati in afara resedintei. "Camerele de luat vederi au captat dovezi decisive", a declarat Noel McMaster, mentionand ca, in prezent, politia analizeaza imaginile in care barbatul necunoscut a fost surprins. Microfonul a fost descoperit dupa ce ofiterii de securitate au verificat regiunea inainte de intoarcerea actritei in Sydney, unde vor avea loc filmarile la noul ei film, Eucalyptus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite