Avertisment UE – pilula de slăbit care ucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele de slăbit Pure Caffeine 200 au efecte negative asupra sănătăţii FOTO Adevărul
Produsele de slăbit Pure Caffeine 200 au efecte negative asupra sănătăţii FOTO Adevărul

Produsele de slăbit care sunt pe bază de plante conţin substanţe interzise care nu sunt declarate şi nu se regăsesc pe ambalaj. De cele mai multe ori, acestea se vând pe internet şi nu au avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Semnalul de alarmă este tras de medicul Anca Crupariu, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) şi vine ca urmare a alertei transmise în tot spaţiul european de către autorităţile germane cu privire la pastilele de slăbit Pure Caffeine 200.

Potrivit avertismentului, suplimentul, care se vinde pe internet, conţine o substanţă foarte toxică pentru organism, care se foloseşte în industria vopselurilor şi care consumată poate ucide. De altfel, semnalul de alarmă tras de nemţi vine după o cercetare la nivel mondial care susţine că această substanţă a provocat 62 de decese.

„Am primit notificarea prin sistemul european de alertă rapidă. Având în vedere că suntem o piaţă unică, este normal să atragem atenţia potenţialilor consumatori. Este greu de spus, însă, cum se comercializează acest produs în România. Evident, există riscul ca el să fie cumpărat de pe internet”, a declarat medicul Anca Crupariu.

Produsele de slăbit cumpărate de pe internet, risc major pentru sănătate

În opinia medicului, produsele de slăbit cumpărate din orice altă sursă aflată în afara lanţului autorizat prezintă un risc imens. Pure Caffeine 200 pot fi luate la liber de pe Internet.  

„În ultima perioadă remarcăm că produsele de slăbit care sunt pe bază de plante conţin substanţe interzise care nu sunt declarate şi nu se regăsesc pe ambalaj. Din păcate, practicile de acest gen sunt frecvente şi ele nu pot fi depistate decât în urma unor cercetări minuţioase”, a completat Anca Crupariu.

Referitor la acest lucru, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Carla Popescu, a precizat că singura soluţie care poate estompa acest fenomen este educarea populaţiei.

„Nu putem face nimic concret, deşi ar trebui introduse restricţii. Comerţul cu produse de slăbit sau cu medicamente care nu se dau pe bază de prescripţie medicală nu poate fi reglementat”, a arătat Clara Popescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite