Atentat terorist în Franţa. Adevărul Live de la ora 15.00: care sunt limitele libertăţii de exprimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atentatul terorist din Franţa, în care au murit jurnalişti ai revistei „Charlie Hebdo”, a repus în dezbatere problema libertăţii de exprimare. Mircea Vasilescu, redactor-şef „Dilema Veche”, dezbate limitele libertăţii presei împreună cu Ion M. Ioniţă, redactor-şef al revistei „Historia”.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Atacul de la Paris, soldat cu moartea a zece jurnalişti ai revistei satirice „Charlie Hebdo” şi a doi poliţişti care erau puşi să-i protejeze, ridică mari semne de întrebare cu privire la limitele libertăţii de exprimare, în contextul în care motivaţia autorilor atentatului ar fi fost caricaturile cu profetul Mohamed, publicate de săptămânalul francez.

Unii spun că există limite: nu trebuie să caricaturizezi simboluri în care unii cred cu sfinţenie. Alţii spun că limitele înseamnă autocenzură: orice compromis în materie de libertate de exprimare e periculos. 

Despre limitele libertăţii de exprimare şi ale presei vorbesc, la Adevărul Live de la ora 15.00, Mircea Vasilescu, redactor-şef „Dilema Veche”, şi Ion M. Ioniţă, redactor-şef al revistei „Historia”. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite