Asociaţie: Peste 200.000 de oameni au semnat petiţia pentru reglementarea serviciilor de ridesharing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO> Telem
FOTO> Telem

Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, care reprezintă companiile de ridesharing Uber, Bolt şi Clever, a anunţat, miercuri, că peste 200.000 de oameni au semnat petiţia pentru reglementarea de urgenţă a serviciilor de ridesharing, în mai puţin de două zile.

Anunţul vine în contextul în care au loc discuţii pe marginea unui proiect de OUG care ar trebui să reglementeze activitatea platformelor.

”Solicităm Guvernului să arate că au auzit vocea consumatorilor şi să publice chiar azi proiectul de OUG promis. Am transmis acest mesaj şi reprezenanţilor Guvernului în cadrul unei noi întâlniri avute azi, a şasea din ultimele două luni, unde am discutat aspecte tehice privind viitoarea reglementare”, se arată în comunicat.

Asociaţia atrage atenţia că se simt efectele ordonanţei de modificare a legii taximetriei, care a adus sancţiuni aspre pentru cei care obţin venituri în urma utilizării platformelor de ridesharing.

”(...) mii de şoferi nu mai au astăzi niciun venit şi 2,5 milioane de utilizatori fie nu pot găsi o maşină, fie trebuie să plătească costuri şi de până la de trei ori mai mari. Credem că urgenţă este întru totul justificată. Fiecare zi care trece fără o decizie din partea Guvernului afectează direct milioane de oameni”, se arată în comunicat.

Marţi, asociaţia a transmis scrisori deschise către premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea, în care le solicită implicarea pentru reglementarea cât mai rapidă a serviciilor de rideshareing. Asociaţia spune că modificările aduse la legea 38/2003, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing şi e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ.

În plus, modificările la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulţi şoferi ai Uber, Clever şi Bolt fiind amendaţi de Poliţie şi luându-se împotriva lor măsura ridicării plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite