Armata și-a făcut fabrică de confecții militare la Craiova. Ce sumă a investit Ministerul Apărării până în acest moment
0Ministerul Apărării Naționale realizează o croitorie militară la Craiova. Armata a încheiat două contracte pentru construirea și dotarea unei fabrici în interiorul cazărmii 1228 Cernele.
Valoarea totală a investiției se ridică la peste 3 milioane de euro, fără TVA.
Un contract, scos la licitație publică de Unitatea Militară 02517 - Centrul de Domenii și Infrastructuri Nr. 2 Craiova, a fost atribuit în noiembrie 2021. Acesta a constat în realizarea unei hale multifuncționale cu specific militar, cu destinația de folosintă atelier croitorie militară. Proiectul trebuia realizat, conform contractului, în 29 de luni.
„Proiectul de investiție imobiliară propus constă în realizarea halei multifuncționale cu specific militar, având regim de înăltime Parter, cu destinația de folosință atelier croitorie militară, precum și realizarea rețelelor de distributie a agentului termic si apei calde menajere, realizare branșamente/racorduri, energie electrică, apă si canalizare la condițiile de sigurantă, calitate si funcționalitate pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităților specifice, în condordanță cu prevederile actelor normative in vigoare, precum si realizarea căilor de acces si platformă betonată dispuse în Cazarma 1228 Cernele”, se arată în documentele publicate în sistemul public de achiziții de către MApN – U.M. 02517 Craiova.
Construirea halei a fost atribuită societății Gecorom SA din Craiova. Contractul a fost încheiat pentru suma de 8.483.804,23 lei, fără TVA.
Construcția se află în incinta cazărmii 1228 Cernele, din Craiova. Terenul pe care s-a realizat obiectivul se află în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale.
„În vederea utilizării și desfășurării activităților din cadrul noului pavilion propus cu destinația de croitorie militara, toate spațiile se vor dota cu echipamente specializate domeniului de producție a modelelor de costume militare pentru oraș și serviciu, precum și a costumelor combat”, se mai menționează în documentele proiectului, depuse în SEAP.
Recent, în septembrie 2024 a fost atribuit și cel de-al doilea contract, pentru dotarea fabricii, firmei Texco Industrietechnik SRL din Sibiu, pentru 7.951.355 lei, fără TVA, informează știricraiova.ro.
Firma trebuie să furnizeze și să monteze utilajele pentru producția textilă în termen de trei luni.
În prezent, uniformele militarilor din țară, dar și ale altor angajați din structure aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne sunt, în general, cumpărate de la societăți private. Unul dintre cei mai mari furnizori este chiar din Craiova.