Anchetă la un centru de plasament din Călăraşi, după ce pe Facebook au apărut imagini cu copii, alături de țigări și băuturi alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au început o anchetă la centrul de plasament Sera din municipiul Călăraşi, după ce zeci de fotografii şi filmuleţe cu copii instituţionalizaţi, printre care și minori, au apărut pe un site-ul de socializare.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Călăraşi, din primele date reiese că în imaginile postate pe Facebook apar mai mulţi copii instituţionalizaţi, informează Mediafax. Printre aceştia se numără și minori de la centrul de plasament Sera, care participă la petreceri, pe mese observându-se, la un moment dat, băuturi alcoolice şi ţigări.

„Conducerea instituţiei a dispus Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi efectuarea de verificări. Ancheta este în acest moment în desfăşurare, vom putea prezenta concluziile la finalizarea cercetărilor‟, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

În imagini apar și angajați ai centrului

Fotografiile şi filmuleţele cu minori instituţionalizaţi sunt postate pe Facebook, iar poliţiştii încearcă acum să identifice persoanele care le-au realizat. Primele indicii arată că o parte dintre ele au fost făcute în clădirea centrului de plasament Sera din Călăraşi.

„Nu pot să va spun în acest moment mai multe decât ştiu şi eu. A fost dispusă o anchetă, aşteptăm să vedem rezultatele, unde au fost făcute pozele şi filmuleţele, apoi putem să dispunem măsuri‟, a declarat directorul centrului de plasament Sera, Mariana Savu.

Reprezentanţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Călăraşi s-au autosesizat în acest caz, iar autorităţile spun că în unele fotografii au recunoscut salariaţi ai centrului. „Nu putem fi de acord ca minorii instituţionalizaţi să apară pe reţele de socializare, au fost începute verificări, iar cei vinovaţi vor răspunde conform legii‟, a declarat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite