Alexandru Rafila spune că 3.152 de paturi sunt disponibile în spitale, la nivel naţional, pentru asistenţa medicală a răniţilor din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a identificat un număr de 3.152 de paturi disponibile, la nivel naţional, în spitale, pentru asistenţa medicală a răniţilor din Ucraina.

Acesta a precizat că un număr mare de paturi a fost alocat în judeţele care fac graniţă cu Ucraina:

  • Satu Mare - 276 de paturi
  • Maramureş - 141 de paturi
  • Suceana, 101 paturi
  • Iaşi - 120
  • Vaslui, 256 de paturi

În centrele universitare se află de asemenea un număr mare de paturi, Bucureştiul având peste 570 alocate acestei categorii.

„În momentul de faţă, am inventariat lista spitalelor şi a locurilor, pentru fiecare specialitate, în care ar putea fi tratate persoanele rănite în Ucraina. Am identificat un total de 3.152 de paturi disponibile”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a arătat că acestea se adaugă sistemului de spitale militare, care au alt tip de organizare.

De asemenea, a mai anunţat că Ministerul Sănătăţii susţine campania de donare de sânge. „Am avut încă de la sfârşitul acestei săptămâni o şedinţă cu directorul Institutului Naţional de Hematologie şi cu directorii centrelor de transfurii din fiecare judeţ, am lansat această campanie şi o vom face publică”, a arătat Rafila, precizând că sunt cel puţin 42 de locaţii unde se poate dona sânge pentru Ucraina. 

Rafila a spus că s-a decis ca toate aceste centre de donare de sângă să îşi prelungească programul de lucru până la 17.30, şi se încearcă organizarea ca programul să funcţioneze şi sâmbătă. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite