Alexandru Rafila, despre aglomeraţiile de 1 Mai: Ne-am întors în vremurile bune, cu diverse coloane de maşini care stau la stop, claxonează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Rafila te avertizează că weekend-ul de 1 mai ar putea fi periculos, dacă românii nu vor respecta măsurile de distanţarea socială şi vor începe să se viziteze între ei, subliniind că în Bucureşti poate fi deja observată o aglomeraţie apropiată de zilele anterioare stării de urgenţă.

 „Sper ca, în această perioadă, oamenii să fie precauţi. Dacă sunt precauţi, să diminueze contactele cu persoane vârstnice, pentru că mai avem încă un hop, sunt cele trei zile care urmează, de 1 Mai muncitoresc”, a declarat pentru Mediafax, prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Profesorul Rafila spune că a observat din ce în ce mai mulţi oameni pe stradă, iar asta nu va ajuta la scăderea curbei epidemiei.

„Dacă dumneavoastră vă uitaţi pe stradă, o să constataţi că ne-am întors în vremurile bune, cu diverse coloane de maşini care stau la stop, claxonează. De la Institutul Matei Balş până aici, o distanţă de doi kilometri, am făcut-o în aprope jumătate de oră. Asta pentru că s-a intensificat circulaţia. Din moment de funcţionăm pe aceleaşi restricţii de acum două săptămâni, avem o circulaţie de zece ori, haideţi să nu spunem de zece, de cinci ori mai mare decât acum două săptămâni”, mai adaugă Rafila.

Alexandru Rafila speră că oamenii circulă atât de mult ca să îşi facă cumpărături sau să meargă la serviciu şi nu au început să se viziteze. 

„Am încă o anumită rezervă, sper că pe 15 mai să fim pe trendul acela descendent despre care tot discutăm, pentru că n-a scăzut (numărul cazurilor, n.r.). Vorbim de acea evoluţie în dinţi de fierăstrău. Pe mine mă interesează o medie zilnică în ultimele două săptămâni de în jur de 300 de cazuri pe zi”, continuă Rafila.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite