Adriana Pistol (MS): 3.600 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore. Există o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto inquam photos george calin
Foto inquam photos george calin

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.600 de cazuri noi de persoane infectate cu Sars-COV-2, cu 1.346 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol.

În acest moment sunt 3.975 de pacienţi internaţi cu COVID-19, dintre care 552 sunt copii, potrivit secretarului se stat în Ministerul Sănătăţii. De asemenea, în secţiile de terapie intensivă sunt internate 280 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care trei sunt copii. 

În ceea ce priveşte numărul de paturi disponibile şi alocate pentru pacienţii cu COVID, Adriana PistoL a afirmat că sunt 24.300 de paturi, dintre care 2.200 pentru copii, iar pentru ATI sunt 1.187 de paturi, dintre care 140 sunt pentru copii. 

Totodată, potrivit secreatului de stat, săptămâna trecută au fost diagnosticate cu COVID 38.845 de persoane, dintre care reinfectate 7.473, iar 164 de persoane au decedat în săptămâna 8-14 august. 

Adriana Pistol a afirmat de asemenea că în ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus, acesta este mai scăzut faţă de săptămâna anterioară când au fost înregistrate peste 51.800 de cazuri de COVID-19.

„În săptămâna precedentă (8-14 august), (numărul total de infectări cu COVID) este consistent mai scăzut faţă de săptămâna aterioară când am avut 51.832 de cazuri, deci se observă această tendinţă de descreştere. Acelaşi lucru îl observăm şi în ceea ce priveşte numărul deceselor - au fost ceva mai puţine faţă de săptămâna anterioară. Dar după cum ştim întotdeauna după scăderea numărului de cazuri, scăderea numărului de decese se face ceva mi lent, deci este foarte posibil ca scăderea (numărului de decese) să o observăm mult mai vizibi în săptămânile următoare dacă această tendinţă de scădere a numărului de cazuri se va menţine", a spus secretarul de stat.

De asemenea, potrivit ei, rata de pozitivitate „merge clar către scădere în această săptămână, ceea ce ne face să fim destul de încrezători în faptul că în sfârşit această tendiţă de scădere este reală”. 

„Într-adevăr se poate susţine că există o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri”, a mai menţionat Adriana Pistol. Totodată a mulţumit şi recomandat purtarea măştii de protecţie.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a afirmat de asemenea că în ce ce priveşte tulpinile circulante, tulpina Omicron este preponderentă.

„În urma secvenţierilor care au fost efectuate în săptămâna precedentă evident că preponderant este tulpina Omicron şi rămâne preponderentă. Tulpina BA2 a fost identificată într-un procent de 39%, iar tulpina BA5 a ajuns la un procent de 16% dintre tulpinile care au fost secvenţiate şi identificate”, a adăugat secretarul de stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite