8.600 de euro, cea mai mare pensie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare pensie din România se plăteşte unui judecător, care primeşte lunar peste 37.000 RON, adică echivalentul a circa 8.600 de euro, pensie de serviciu pe care magistratul o va primi în continuare, în pofida recalculării pensiilor speciale.

În România, pensia minimă este una dintre cele mai mici din Uniunea Europeană. În mod paradoxal, cea mai mare pensie plătită de statul român depăşeşte chiar toate pensiile din Europa, potrivit incont.ro, care-l citează pe însuşi premierul Emil Boc, care anunţa pensia magistratului, încercând să justifice necesitatea eliminării pensiilor speciale.

Cea mai mică pensie din România nu depăşeşte cu mult echivalentul a 80 de euro, ceea ce înseamnă că pensia magistratului este de aproximativ o sută de ori mai mare. În celelalte state europene, diferenţa între cea mai mică şi cea mai mare pensie nu este nici pe departe atât de mare, raportul ajungând de multe ori la 1 la 4.

Pentru că magistraţii au reusit să-şi salveze la Curtea Constituţională, pe ultima sută de metri, pensiile de serviciu, judecătorul român cu cea mai mare pensie, va primi în continuare uriaşa sumă de bani.

Începând din iulie, toate pensiile speciale, mai puţin ale magistratilor, vor fi recalculate, iar în unele cazuri reducerile vor ajunge chiar la 80%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite