5.000 de locuri de muncă oferite la târgul Angajatori de Top din martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de companii participă la târgul Angajatori de Top, care se va desfăşura între 25 şi 26 martie la Sala Palatului din Capitală. Firmele vor pune la bătaie nu mai puţin de 5.000 de locuri de muncă, asta pentru că angajatorii au planificat o creştere cu 25% faţă de poziţiile pe care le-au scos la concurs în toamna anului 2015.

Concret, cele 100 de companii provin din 14 domenii de activitate, cele mai multe oferte fiind disponibile în companiile de IT, urmate de cele care se axează pe servicii şi de cele care activează în domeniul financiar bancar. Locuri de muncă sunt oferite şi în domeniul farmaceutic, informează un comunicat de presă.

„Dacă în primii ani după criză piaţa muncii era destul de polarizată - cu o serie de industrii foarte active (Ex. BPO, IT) şi industrii aproape absente (Ex. Construcţii), începând de anul trecut am observat o diversificare mult mai mare a oportunităţilor de carieră. Anul acesta nevoia de recrutare reuşeşte să acopere aproape toate industriile de activitate, de la: FMCG, IT, Telecom, Retail, Farma, Inginerie, Servicii, BPO, Banking, E-commerce, Asigurări, Audit şi Consultanţă. În plus, alături de paleta variată a industriilor, piaţa forţei de muncă a capitalei este caracterizată şi de numărul mare de oportunităţi disponibile pentru diferite niveluri de pregătire, de la profesionişti, până la entry-level şi studenţi”, a declarat Cristina Carataş, manager de proiect al Angajatori de Top.

Din cele 5.000 de locuri de muncă, peste 1.400 sunt adresate candidaţilor cu nivel mediu de experienţă. Printre joburile la care aceştia pot aplica se numără cele de Marketing&Sales Consultant, Finance Analyst, Digital Analyst, Call Center Agent, Sales Support Specialist, etc.

Oraşele în care se fac angajări

97% dintre companiile care participă la Angajatori de Top pe 25-26 martie au poziţii deschise în Bucureşti. Printre cele 100 de companii participante sunt şi angajatori care au planuri de relocare pentru candidaţii pe care îi vor întâlni în cele 2 zile ale evenimentului.

Câteva dintre oraşele unde companiile fac recrutări sunt: Timişoara (27%), Braşov (24%), Cluj-Napoca (21%), Iaşi (18%), Arad (15%), Ploieşti (15%), Sibiu (15%), Oradea (12%), Târgu-Mureş (9%), Bacău (6%) şi în alte oraşe mici şi medii cu potenţial de angajare.

33% dintre angajatori pun la dispoziţie poziţii prin intermediul joburilor sau a proiectelor pe care le au în diferite ţări din Europa, unde o parte dintre angajaţi vor fi relocaţi pentru o perioada determinată sau definitivă.

Sfaturi pentru candidaţi

Companiile le recomandă studenţilor şi celor care sunt la început de carieră să aibă un plan conturat  legat de ce îşi doresc, să participe la stagii de practică şi să îşi dedice timp studiul individual.

„Este important să manifeste seriozitate şi motivare încă din cadrul interviului de preselecţie, iar aşteptările să fie realiste întrucât totul se învaţă şi se construieşte pas cu pas şi trebuie să acorde timpul necesar acestui proces de învăţare. Pentru cei cu experienţă, companiile apreciază profesionalismul încă de la primul contact (CV-ul) discuţia din cadrul târgului şi interviului, abilităţile de comunicare (claritate, coerenţă, ascultare activă, etc), motivaţie, răspunsuri concrete referitoare la experienţa anterioară, să vină cu întrebări despre posibilităţile de dezvoltare oferite”, se arată în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite