Articol publicitar

Tu ai încercat vitamina D3 cu ulei de cocos pentru imunitate?

Publicat:

În copilărie, părinții ne spuneau că un copil care ia vitamina D în lunile cu „r” va fi sănătos și nu se va „prinde” răceala de el. Cu alte cuvinte, când nu este soare afară, suplimentarea vitaminei D ne salvează sistemul imunitar și ni-l întărește. Cum suntem în plin sezon al virozelor, este vremea să suplimentăm vitamina D.

image

Vrei un supliment de calitate? Alege Super Vitamin D3 de la Zenyth!

Super Vitamin D3 este singura vitamina D3 cu ulei de cocos de la Zenyth, aliatul ideal pentru creșterea rezistenței organismului la infecții, inclusiv răceală și gripă. De ce Super Vitamin D3 cu ulei de cocos? În primul rând, uleiul de cocos este o grăsime sănătoasă, bogată în acizi grași cu catenă medie, mult mai eficienți decât grăsimile normale. Așadar, absorbția în sânge a acestora se face mult mai repede și, odată cu acizii grași din uleiul de cocos, se absoarbe și vitamina D3. În al doilea rând, uleiul de cocos are proprietatea de a avea rezistență crescută la oxidare, datorită acestor acizi grași cu catenă medie, numiți și trigliceride cu lanț mediu (MCT).

Imunitate la puterea D3: rolul vitaminei D în protejarea imunității

Ți-e frică să nu răcești? În cazul în care nu știai, vitamina D are rolul de a activa celulele care se ocupă de apărarea organismului împotriva acestora. Mai exact receptorii din celulele sistemului imunitar preiau vitamina D care, în cantități optime, se ocupă de identificarea, distrugerea și eliminarea agenților infecțioși din organism.

Dacă ar fi să facem o listă cu beneficiile vitaminei D asupra sistemului imunitar, cu siguranță am clasa reducerea riscului infecțiilor respiratorii, alături de protejarea împotriva gripei și răcelilor, pe primele locuri. Numeroase studii au analizat rolul vitaminei D, arătând că aceasta poate fi folosită cu succes în prevenirea și tratarea gripei, răcelii și a altor infecții.

De ce să alegi Super Vitamin D3 de la Zenyth?

Pentru că…

1. Are biodisponibilitate crescută datorită uleiului de cocos.

2. Fiecare capsulă are concentrația de 2000 UI, doza de care are nevoie sistemul imunitar pentru a funcționa normal, pe termen lung.

3. Capsulele sunt gelatinoase, adică sunt moi și ușor de înghițit.

4. Conține colecalciferol și îți oferă astfel beneficiile pe care le ai atunci când te expui la soare și asimilezi vitamina D.

5. Spre deosebire de alte uleiuri, MCT din uleiul de cocos are proprietatea de a oferi rezistență ridicată la oxidare.

6. Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu, îndulcitori artificiali sau aditivi chimici.

De ce deficitul de vitamina D este atât de răspândit?

Auzim tot mai mult în ultimul timp despre cât de importantă este vitamina D, dar și despre faptul că nivelul din organism al acesteia este în general unul scăzut. De aceea, ne întrebăm ce facem greșit sau care este cauza faptului că nu avem suficientă vitamina D. Așadar, am făcut o listă care să ne ajute să ne dăm seama de ce se întâmplă acest lucru.

1. Zona geografică în care locuim

Având în vedere că România are o climă temperat continentală, acest lucru împiedică asimilarea vitaminei D în afara lunilor cu „r”, problemă care este cu atât mai gravă pentru locuitorii zonelor nordice.

2. Anotimpul și momentul zilei

De ce sunt importante anotimpul și momentul zilei? Este clar că în timpul verii, pielea acumulează mai multă vitamina D datorită razelor solare care sunt mai aproape de Pământ. Același principiu se aplică și atunci când vine vorba despre expunerea la soare, cel mai bun moment al zilei fiind între orele 10 dimineața și 3 după amiaza.

3. Loțiunile solare pe care le utilizăm, poluarea căreia îi suntem „victime” și nu numai

Loțiunile cu factor de protecție solară (SPF) ridicat sunt, într-adevăr, recomandate de către medicii dermatologi, pentru protejarea pielii de razele ultraviolete care devin, an de an, din ce în ce mai nocive. Totodată, trebuie să fim conștienți de necesitatea vitaminei D. De aceea, se recomandă folosirea unor loțiuni cu factor de protecție mai mic de 8, tot ce trece peste scăzând cu 95% capacitatea pielii de a sintetiza vitamina D. De asemenea, eficiența energiei solare de tip UVB poate să scadă cu 50% și din cauza poluării sau a norilor care obturează razele soarelui.

4. Vârsta

Din cauza faptului că vitamina D se produce în piele din colesterol, iar odată cu înaintarea în vârstă cantitatea de 7-dehidrocolesterol din piele începe să scadă, doar un procent de 25% din cantitatea de vitamina D pe care o produce un tânăr ajunge să existe în corpul vârstnicilor.

5. Dieta

Într-adevăr, nu este dieta principalul motiv al cantității crescute sau scăzute de vitamina D din corpul nostru, însă există câteva aspecte care trebuie punctate. De exemplu, peștele, care știm că este un aliment bogat în vitamina D, dacă este pregătit la cuptor, nu suferă modificări, însă prăjirea acestuia scade cu 50% cantitatea de vitamina D. În plus, diferența dintre somonul sălbatic și cel de crescătorie este că cel din urmă are doar 25% din cantitatea de vitamina D din primul.

Profită de promoția la Super Vitamin D3 oferită de Zenyth!

Imunitate puternică, stop răceală și gripă? Cu Super Vitamin D3 de la Zenyth, imunitatea ta este protejată pe tot parcursul sezonului rece. Profită acum de pachetul promoțional Super Vitamin D3 și vei beneficia de 150 capsule la preț de 120!

foto 02 super vitamin D3(1) jpg

Cumpără acum și primești un voucher cu 25% reducere la testarea vitaminei D în Centrele Synevo!

La orice comandă efectuată pe site-ul Zenyth primești automat un voucher în baza căruia poți beneficia de 25% reducere la efectuarea analizei 25-OH-Vitamina D, în centrele de recoltare Synevo, în perioada 01.10.2022-31.01.2023. Acțiunea face parte din campania „Imunitate la puterea D3“.

Imunitate la puterea D3“ este o campanie de informare și conștientizare a importanței vitaminei D pentru sănătate, desfășurată de Zenyth în colaborare cu Synevo, cel mai mare furnizor de analize medicale de laborator din România. Mai multe despre această campanie puteți afla aici.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite