Top 5 plante care «topesc» grăsimile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În caz de exces ponderal, alături de recomandările nutriţioniştilor, sunt eficiente unele ceaiuri care stimulează metabolismul, detoxifică organismul şi favorizează pierderea în greutate.

1 Ceaiul verde te scapă de burtă

Terapia cu ceai verde contribuie la curăţarea arterelor şi la reducerea grăsimii din zona abdomenului. În urma unui studiu, cercetătorii de la Şcoala Medicală din Atena au observat că, în urma consumului de ceai verde, arterele coronare devin mai elastice.

Consumul unei căni de ceai, după fiecare masă principală, ajută la eliminarea grăsimilor care se depun pe vasele sanguine, uşurează digestia şi, în plus, reglează tranzitul intestinal, favorizând eliminarea kilogramelor în plus. Datorită manganului din compoziţia sa, ceaiul verde întăreşte ţesuturile, activează metabolismul şi elimină celulele adipoase.

2 Socul are efect laxativ

Preparatele din flori de soc (infuzie, tinctură, pulbere sau socată) sunt recomandate în special pentru proprietatea de a elimina toxinele din organism, fiind diuretice şi laxative. Tinctura de soc (procurată de la PLAFAR) se administrează de trei ori pe zi (după mesele principale, câte 30 de picături diluate în puţină apă).

Poate fi administrat şi sub formă de infuzie, preparată din 6 linguri de flori peste care se toarnă un litru de apă fierbinte. Toată cantitatea se consumă în timpul unei zile. Cura durează 14-21 de zile. După o pauză de zece zile, cura se poate repeta.

3 Leuşteanul, diuretic

Consumul a două căni pe zi de decoct preparat din frunze de leuştean ajută la eliminarea apei în exces din corp. Acesta reglează activitatea intestinului gros, combătând constipaţia. Pentru arderea grăsimilor, foarte eficient este ceaiul de leuştean amestecat cu alte plante precum menta, varga de aur, sena, hibiscus şi ceaiul negru.

Din acest amestec se prepară un ceai din care se bea în fiecare seară câte o cană (se pun două linguriţe de plantă la două căni cu apă, care se fierb la foc mic, timp de 20 de minute). Specialiştii spun că această licoare are proprietăţi diuretice, laxative, dar şi dezinfectante şi antialergice.

4 Urzica, un bun detoxifiant

Toxinele se „ascund" în depozitele de grăsime şi orice cură de slăbire trebuie să cuprindă şi o etapă de detoxifiere. În acest sens, o plantă foarte eficientă este urzica. Se bea un litru de ceai pe zi, timp de două luni, pentru eliminarea apei în exces şi acidului uric din ţesuturi. Infuzia se prepară din 4 linguriţe de frunze uscate la un litru de apă fiartă.

5 Frunzele de dud cresc arderile

Infuzia din frunze de dud stimulează metabolismul şi contribuie la digerarea rapidă a alimentelor. Mai mult, în amestec cu alte plante, cum sunt anghinarea, afinul şi salvia, dudul este de mare folos celor cu sindrom metabolic. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate care se infuzează zece minute în 250 ml de apă clocotită. Cura cu acest ceai durează o lună. Se bea seara, după masă, şi se poate îndulci cu miere de albine.

Eficienţă: Ceaiul verde elimină depozitele de grăsime din tot corpul, inclusiv din vasele de sânge.

Ceai care previne reîngrăşarea

Infuzia de anghinare, cu o acţiune coleretic-colagogă, uşurează digestia şi scade nivelul colesterolului în sânge. Se consumă câte două căni de ceai pe zi. Specialiştii recomandă o cură de două săptâmâni, la un interval de două luni, urmată de o pauză de 10 zile, pentru întreţinerea după dietă.

Curele de slăbire trebuie însoţite de o cură de detoxifiere, iar hidratarea organismului cu doi litri de lichide pe zi este esenţială.

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra ­Constantina
medic de familie competenţă în apifitoterapie reflexoterapeut

image

Ceaiurile care pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus au acţiune detoxifiantă, diuretic-depurativă, stimulează digestia şi accelerează metabolismul. Ele oferă, în acelaşi timp, organismului substanţe antioxidante, vitamine şi minerale. Durata unei cure se stabileşte în funcţie de vârsta şi de afecţiunile persoanei. Pentru reuşita unei cure de slăbire, aceste ceaiuri trebuie însoţite de un regim alimentar şi de exerciţii fizice.

Se pot folosi: infuzia de ceai verde, din care se consumă aproximativ trei căni pe zi (până la ora 17), maximum 21 zile; ceaiul de urzică, din care se beau trei-patru căni pe zi, circa 30 zile; ceaiul din frunze de nuc, care se prepară dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă şi se consumă maximum patru linguriţe pe zi, deoarece, în cantităţi mari, poate deveni toxic.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite