Senzori pentru diabetici, la Galați. Pacienții au primit primele dispozitive de monitorizare a glicemiei
0La Spitalul Clinic Județean Galați au fost montați luni, 5 decembrie, senzori de monitorizare continuă a glicemiei la primii pacienți cu diabet zaharat de tip 1 aflați pe lista de așteptare.
Senzorii de monitorizare continuă a glicemiei sunt dispozitive de mici dimensiuni care pot oferi date cu privire la valoarea glicemiei la intervale scurte de timp. De asemenea, în cazul pacienților minori, părinții pot urmări în timp real valorile glicemiilor. Astfel, tehnologia modernă poate salva vieți.
În cazul pompelor de insulină, dispozitivele pot realiza o corecție a cantității de insulină administrată, pacientul fiind astfel ferit de eventualele hipoglicemii sau hiperglicemii.
„Marele avantaj al pompei de insulină este că scapă pacienții de grija injecțiilor zilnice, asigură, mai ales pentru pacienții minori, siguranța unei administrări de insulină în funcție de profilul glicemiilor, reglează cantitatea de insulină eliberată și cantitatea de carbohidrați absorbită”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Noile dispozitive sunt montate din fondurile proprii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, aflat în subordinea Consiliului Județean Galați.
Ambulatoriu de specialitate modern, la Spitalul Județean Galați
Cel mai modern și nou ambulatoriu de specialitate din sud-estul României a fost inaugurat luni, 28 noiembrie, la Spitalul de Urgență din Galați. Investiția a presupus extinderea și dotarea ambulatoriului, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Galați, este vorba despre extinderea și modernizarea Ambulatoriului, în cadrul unei investiții cu fonduri europene, care a presupus construirea unui corp de clădire cu trei etaje, modernizarea fostelor cabinete ale medicilor de familie, achiziționarea de aparatură medicală și amenajarea rețelelor de utilități.
Printre cele mai importante echipamente medicale achiziționate se află un sistem complet de videoendoscopie flexibilă, mai multe ecografe, un topograf cornean și un electroencefalograf computerizat.
„Am construit de la zero o clădire nouă pentru Ambulatoriul spitalului, în care vor funcționa mai multe cabinete, săli de tratament și de investigații medicale. Este o investiție extrem de necesară, având în vedere că mii de oameni sunt consultați lunar în cadrul Ambulatoriului de Specialitate”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Noua clădire în care vor funcționa 13 specialități medicale are trei etaje și o suprafață desfășurată de peste 1500 de mp. De asemenea, a fost achiziționată și aparatura medicală necesară pentru noile spații, în valoare de peste 2,1 milioane de lei, iar fostele cabinete ale medicilor de familie au fost modernizate.
În noua clădire vor funcționa următoarele specialități medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie și oncologie.
În primele nouă luni ale acestui an, în cadrul Ambulatoriului de Specialitate au fost realizate peste 72.000 de consultații, cele mai multe în cadrul cabinetelor de diabet și oncologie.