Centru de diagnosticare a cancerului, la Galați. „Pacenții nu mai sunt forțați să se ducă la București sau Iași”

0
Publicat:

Spitalul Județean Galați este singura unitate medicală între Iași și București unde există un aparat ultraperformant pentru detectarea celulelor canceroase. Este vorba despre un PET-CT absolut necesar.

Centru de Radioterapie la Galați  FOTO: Consiliul Județean
Centru de Radioterapie la Galați FOTO: Consiliul Județean

Aparatul performant PET-CT, care este funcțional, a fost achiziționat de Consiliul Județean Galați cu aproximativ 2 milioane de euro.

„Este o minune a tehnologiei pe care Galațiul o are, care este folosită deja de zeci de pacienți și care poate detecta boala la debutul ei, dacă a recidivat cancerul sau dacă tratamentul este eficient. Oamenii trebuie să știe că avem acest aparat, că nu mai sunt forțați să se ducă la București sau Iași, că nu mai trebuie să se înscrie pe liste lungi de așteptare la alte centre din țară, că avem medici buni care știu să folosească această tehnologie și că depistarea cancerului cât mai repede înseamnă de multe ori salvarea vieții”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Centru de diagnosticare a cancerului

În plus, Galațiul este unul dintre puținele centre din țară dotate cu două acceleratoare liniare de particule pentru radioterapie. Noile echipamente sunt dotate cu un sistem suplimentar de imagistică şi cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale. Primul are deja peste 30.000 de ședințe în aproape trei ani de funcționare, iar cel de-al doilea este în ultimele etape de autorizare.

Cel de-al doilea accelerator liniar pentru tratarea cancerului a ajuns la începutul anului 2022 la Spitalul Județean Galați și este un echipament medical produs în Statele Unite ale Americii. Este dotat cu un sistem suplimentar de imagistică şi cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale.

Unitățile medicale din județul Galați au beneficiat de investiții uriașe, în ultimii trei ani. Consiliul Județean a alocat peste 40 de milioane de euro pentru modernizarea și extinderea unităților medicale, precum și pentru dotarea acestora cu aparatură de ultimă generație.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite