Peltea de gutui cu măceşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingrediente: 3 kg de gutui coapte, 1 kg măceşe, 1 kg zahăr, 1 pachet vanilie.Preparare: Vom tăia gutuile în patru şi le curăţăm de sâmburi. Îndepărtăm sâmburii şi la măceşe. Aşezăm

Ingrediente: 3 kg de gutui coapte, 1 kg măceşe, 1 kg zahăr, 1 pachet vanilie.
Preparare: Vom tăia gutuile în patru şi le curăţăm de sâmburi. Îndepărtăm sâmburii şi la măceşe. Aşezăm fructele într-o cratiţă, turnăm apă până se acoperă complet şi le punem la fiert. După aceea, separăm fructele de zeama pe care o lăsăm să se limpezească. La fiecare litru de zeamă adăugăm 1 kg de zahăr şi lăsăm să fiarbă. Vanilia se adaugă înainte de a da vasul de pe foc! Pelteaua este gata în momentul în care facem următoarea probă: luăm o lingură din acest sirop şi turnăm 4-5 picături în apă rece. Dacă siropul acesta se încheagă ca o gelatină, înseamnă că pelteaua este fiartă. O vom turna fierbinte în borcane foarte curate, încălzite pe marginea aragazului.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite