“Gena lăcomiei“ ne face să mâncăm și când suntem sătui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă sunt sătule, unele persoane continuă să mănânce
Chiar dacă sunt sătule, unele persoane continuă să mănânce

Oamenii de știință americani au descoperit “gena lăcomiei“, pe care o consideră secretul menținerii greutății corporale fără a apela la diete și regimuri drastice de slăbit.

Cercetătorii din cadrul Georgetown University Medical Centre au efectuat experimentele pe șoareci și au descoperit că o mutație a unei gene compromite comunicarea dintre corp și creier, iar astfel informația că suntem sătui nu mai ajunge la creier, cum se întâmplă în mod normal. Astfel, atunci când gena Bdnf suferă anumite mutații, senzația de foame nu dispare.

Cei care au gena consumă de două ori mai multe alimente


Cercetătorii americani au observat că  șoarecii care prezentau o mutație a genei Bdnf  mâncau de două ori mai mult decât cei care nu prezentau această mutație. În mod, normal gena Bdnf se întalnește  în două variante. Cea „lungă” reușește să transmită creierului mesajul că suntem sătui și nu ar mai trebui să mâncăm. În schimb, cea „scurtă” nu poate transmite acest mesaj.

Doctorul Baoki Xu, coordonatorul studiului, spune că următorul pas este crearea unui medicament pentru tratarea obezității. Cu toate acestea, oamenii de știință anunță că va dura câțiva ani până când oamenii vor putea fi tratați.

Citește și...

Greutatea bebeluşilor prezice obezitatea

6 motive din cauza cărora nu slăbeşti

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite