Frică de stomatolog? Nu şi dacă se apelează la serviciile profesionale oferite de clinica Dr. Şerban
0Scopul tuturor serviciilor stomatologice este cel de a menţine sau de a îmbunătăţi sănătatea orală a pacienţilor. Sănătatea orală este o ramură a medicinei ce este strâns legată de starea generală de sănătate a unei persoane, iar în primii ani de stomatologie, specialiştii au fost preocupaţi, în primul rând, de tratarea cariilor sau a abceselor pacienţilor.
În prezent însă, cei mai mulţi medici stomatologi se ocupă de tratamente de prevenire, cu scopul de a înlătura apariţia unor probleme dentare serioase.
Aşadar, industria stomatologiei se află într-un curs continuu de tranformare şi asta datorită conştientizării populaţiei- din statele dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare- asupra problemelor grave ce pot să îşi facă apariţia în cazul sănătăţii orale. Consumatorii au devenit mai sofisticaţi, aşa că încep să ceară tehnologii dentare avansate şi servicii superioare: Clinica Dr. Serban este ideală în acest sens, aici desfăşurându-şi activitatea o echipă de medici experţi, ce realizează mai multe proceduri stomatologice profesioniste şi de calitate: implantologie, extracţii, protecţie dentară, paradontologie, estetică dentară, chirurgie orală, terapie restructivă, terapie endodontică, radiologie dentară sau ortodonţie- intervenţii realizate la cel mai înalt nivel.
Clinica Dr. Serban: profesionalism, eficienţă şi tehnologii de ultimă generaţie în medicina dentară
Deoarece problemele dentare necesită tratament cât mai rapid, vizita la cabinet stomatologic drserban este soluţia excelentă, fiindcă aici se găseşte o echipă profesionistă de medici ce lucrează cu cele mai performante echipamente de igienă dentară. Cu o experienţă de 15 ani de zile, clinica Dr. Serban oferă servicii premium, de cea mai înaltă calitate, la preţuri ideale, astfel încât tratarea problemelor dentare să fie un aspect accesibil tuturor românilor.
Mai mult, echipa Dr. Serban este formată numai din medici specialişti în domeniu: Dr. Şerban Alexandru Marius Dacu- medic stomatolog competenţă implantologie, membru ESED (Societatea Europeană de Estetică Dentară); Dr. Şerbănescu Anca Elena- medic stomatolog competenţă Endodonţie şi competenţă în radiodiag-nostic Maxilo-Facial, membru ESED (Societatea Europeană de Estetică Dentară); Dr. Liviu Preda- medic specialist chirurgie BMF Facial, membru ESED (Societatea Europeană de Estetică Dentară); Cristina Stoenescu şi Eugenia Ionescu- asistente. Serviciile de calitate, aparatură de ultimă generaţie, tehnicile avansate de chiurgie şi implantologie- toate sunt descrise în mediul online pe pagina web www.drserban.ro.
Mărturiile pacienţilor
Motivul pentru care foarte mulţi pacienţi fug de medicii stomatologici este frica de durere; dar, pe măsură ce lucrurile se deteriorează şi pacienţii nu mai pot zâmbi sau nu mai pot mesteca alimentele, aceştia apelează la serviciile unui medic stomatolog: "frica de durere este una din cele mai intense emoţii. [...] aproape că nu mai puteam mânca, mesteca. [...] Acum pot să zâmbesc, pot să mănânc ce vreau, sunt fericită, sunt un alt om, mă simt mai tânără şi am mai multă dorinţă de viaţă. Mulţumesc din suflet prietenilor mei sufleteşti: Dr. Alexandru Marius Şerban, Dr. Anca Elena Şerbănescu, Asistent Cristina Stoenescu, şi tuturor celorlalţi care au muncit şi mi-au redat zâmbetul. Zâmbetul de care aveam atâta nevoie. Zâmbetul înseamnă viaţă, viaţă mai frumoasă, de acum încolo, graţie dumeavoastră!"- pacient Clinica Dr. Serban.
Cum arată medicină dentară în statele dezvoltate şi în România?
De-a lungul timpului, medicii stomatologi au recomandat pacienţilor metode specifice de igienă orală- inclusiv cum trebuie să se spele pe dinţi, dar şi cât de des trebuie să se facă vizita la medic pentru examinări de rutină- acestea fiind metodele primare necesare pentru îngrijirea şi păstrarea sănătăţii orale a pacienţilor. Cu toate acestea, în ultimii ani de zile, educaţia pentru sănătate a determinat populaţia să pună un accent mai mare asupra nivelului de sănătate, existând rapoarte oficiale care au demonstrat că cererea pentru serviciile stomatologice a crescut semnificativ în ultimii 10 ani de zile şi va continua să crească- în statele dezvoltate.
Din păcate, în România, doar populaţia educată este conştientă de faptul că problemele dentare netratate pot conduce la pierderea dinţilor sau la greşita funcţionare a organismului. Din acest motiv, medicii atrag atenţia populaţiei, susţinând că neglijarea igienei dentare poate avea efecte negative grave asupra stării generale de sănătate.
În mod clar, demografia şi educaţia pentru sănătate sunt factorii principali care împing oamenii să apeleze la serviciile unei clinici stomatologice, aceasta fiind o tendinţă ce descrie o cerere din ce în ce mai ridicată a populaţiei faţă de medicii stomatologici profesionişti.
Însă, atunci când un pacient apelează la serviciile unui stomatolog, împreună cu medicul, se va elabora un plan de intervenţie, astfel încât rezultatul final să fie unul de succes. Sectorul sănătăţii orale a cunoscut un avânt puternic în ultimii ani de zile, şi asta mai ales din cauza conştientizării populaţiei asupra problemelor grave de sănătate ce pot să îşi facă apariţia, dacă infecţiile sau alte probleme sunt lăsate netratate.
Progresul sectorului stomatologic de-a lungul istoriei
Cu toate că stomatologia- asemănătoare cu cea cunoscută în prezent- a fost dezvoltată în anul 1728 de către un denstist francez- Pierre Fauchard (părintele stomatologiei moderne), istoricii au identificat şi alte dovezi, mai vechi, ale acestei ramuri a medicinei: primele forme de stomatologie au fost recunoscute la egiptenii antici şi la greci, arheologii descoperind că aceste civilizaţii tratau durerile de dinţi şi sângerări ale gingiilor, în jurul secolului XVI î. Hr.. Mai mult decât atât, arheologii susţin că prima extracţie dentară a fost realizată de către un medic grec, în jurul anului 1250 î. Hr.. Chiar şi termenul de "ortodonţie" provine din greacă veche- "odous"- care înseamnă "dinte"- fiind un domeniu ce astăzi se ocupă de structura, dezvoltarea şi analizarea anomaliilor ce apar la nivelul dinţilor.
În prezent însă, medicina dentară modernă este îmbunătăţită, progresele din domeniul ştiinţific şi din cel tehnologic determinând o perfecţionare a metodelor folosite de către specialişti în ameliorarea problemelor stomatologice, folosindu-se şi echipamente de tratamente de ultimă generaţie.