Efectele cumplite și nebănuite ale zahărului asupra corpului omenesc. Nu doar că îngrașă, dar schimbă și fizionomia

0
Publicat:

Zahărul nu este complet rău pentru organism, atâta timp cât este consumat cu moderație. De fapt, el joacă un rol important în furnizarea de energie corpului. Problema apare atunci când consumăm zahăr în exces, în special zahărul adăugat care se găsește în sucuri, dulciuri, produse de patiserie și alimente procesate.

Consmul de zahăr și efectele sale asupra organismului. FOTO Arhivă
Consmul de zahăr și efectele sale asupra organismului. FOTO Arhivă

Zahărul te transformă! Îți schimbă aspectul, nu doar că te îngrașă, te face să depui grăsime, în special în zona abdominală, dar îți schimbă și fizionomia feței! Îți da o înfățișare „pufoasă”. De fapt, acest aspect pufos, se întâmpla peste tot. Datorită retenție de apă că rezultat al combinației: glicemie crescută și insulină multă. Zahărul îți afectează vederea (persoanele cu diabet cunosc cel mai bine consecințele, diabetul fiind prima cauza de orbire din lume), rinichii (dacă te trezeșți să urinezi noaptea, o cauza este glucoză crescută), îți îmbătrânește tenul (glucoza denaturează colagenul) și favorizează apariția acneei! Închipuie-ți cât de mult îți mulțumește organismul dacă renunți la zahăr”, spune dr. Lupașcu Nicoleta.

Sigur că nimeni nu a orbit mâncând o dată pe săptămână, o bucată de prăjitură cu zahăr, însă daunele pe care le produce consumul exagerat de zahăr, au loc în timp.

Probabil de aceea nici nu mai sunt percepute. Exact că un drog pe care îl consumi zilnic, puțin, apoi din ce în ce mai mult. În schimb, orice persoană simte efectele eliberării de zahăr. Exact că o detoxifierea, de la nivelul de energie până la claritatea minții. Majoritatea oamenilor înțeleg pericolele rezultate în urmă consumul excesiv de zahăr. De dulce, în general. Foarte mulți se simt captivi, ar vrea să renunțe, dar nu pot. Este de înțeles. Zahărul este adictiv, iar o persoană poate ajunge dependentă de el. Cu aceleași manifestări că la orice altă dependență de alcool/tutun/droguri. Cunoscând această frământare și provocare, am două planuri pentru fiecare componentă implicată în dezvoltarea dependenței: metabolică și emoțională”, adaugă dr. Lupașcu Nicoleta.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite