De ce este bine să consumăm cătină cu miere. Leacul este bun și pentru vedere

0
Publicat:

Mierea de albine este foarte sănătoasă fiind recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. Combinată cu cătină, aceasta devine un leac cu multiple întrebuințări.

Mierea cu cătină are multe beneficii FOTO arhivă personală
Mierea cu cătină are multe beneficii FOTO arhivă personală

Apicultorii arădeni Florin și Florina Margea spun că aceasta conține de 10 ori mai multă vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, betacaroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Cătina din România este mai bună

Cercetători de prestigiu au stabilit că nicăieri în lume cătina nu conține atât de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi și aminoacizi ca cea din România. Datorită concentrației foarte mari de vitamina C, cătina te ferește de răceli. Cunoscută și sub denumirea de ginseng românesc, cătina este un tonic excelent, mărind rezistența atât la efort intelectual, cât și la efort fizic. Se recomandă împotriva asteniei de primăvară, dar și elevilor și studenților, mai ales în perioadele de vârf, teze și examene”, explică Florina Margea.

Proprietățile antioxidante de la cătină cu miere de albine sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. Vindecă virozele și răcelile.

Este recunoscută și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic de cătină cu miere de albine. De asemenea, reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord.

Cătina cu miere de albine are un conținut de microelemente similare cu sângele uman. Este ușor asimilată de organism pentru că vine cu efectul său antibacterian, bacteriostatic, vindecător și reparator. Mierea aduce alături succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive, a bolilor ficatului și a sângelui”, adaugă Florina.

Gust acrișor

Fructele de cătină au forma unor boabe mici și moi, de culoare portocaliu închis, iar gustul este acrișor și puțin amărui.

Fructele se culeg de obicei în luna august și până la sfarșitul lunii octombrie, însă perioada potrivită este toamna târziu, când fructele sunt bine coapte.

Sunt producători de miere care vând combinația cu catină - cum este și familia Margea din Arad.

Cât costă produsele naturale

Prețurile unor astfel de produse variază de la 18 ani până la 55 lei.

De exemplu, mierea cu sâmburi de nucă se vinde cu 20 de lei borcanul de 250 grame, mierea cu cătină - cu 18 lei, iar cea cu pulbere de cătină se vinde cu 20 de lei.

Mierea de salcâm se vinde cu 55 de lei pentru un borcan de 950 grame, mierea de rapiță - cu 30 de lei și cea de mană - cu 55 de lei.

Prețul la cătină congelată este de 25 de lei kilogramul.

Familia Margea vinde mierea și la târguri FOTO arhivă personală
Familia Margea vinde mierea și la târguri FOTO arhivă personală
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite