Coşmarul chirurgiei estetice: un bărbat respiră printr-un pai după 24 de operaţii nereuşite de „înfrumuseţare“ a nărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu avea neapărat nevoie de o intervenţie estetică, Vishal Thakkar, de 35 de ani, din Oklahoma, a apelat la un chirurg plastician pentru o mică retuşare a nărilor uşor asimetrice. După această operaţie, însă, a avut nevoie de alte 23 de intervenţii care să repare greşeala medicului estetician.

Vishal Thakkar a dat în judecată chirurgul estetician care i-a „retuşat“ nările, fiindcă greşeala comisă de acesta a produs complicaţii majore ce au condus la necesitatea „amputării“ nasului. Acum, după 23 de operaţii reparatorii realizate de-a lungul a şapte ani, în loc de nas, bărbatul are o masă nedefinită de piele şi de cartilaj, iar nările lipsesc cu desăvârşire şi rolul lor este preluat de un pai.

Medicul estetician care l-a operat iniţial, dr. Angelo Cuzalina, ar trebui să plătească daune în valoare de 75.000 de dolari, atât cere Thakkar pentru „durerea insuportabilă şi pentru nările amputate“.

Iniţial bărbatul nu a fost nemulţumit de rezultatul primei intervenţii, dar a dezvoltat probleme respiratorii şi a fost nevoit să suporte alte 21 de operaţii realizate de acelaşi Cuzalina, în cadrul cărora medicul a încercat să refacă ţesutul nazal care se măcina al bărbatului folosind implanturi metalice şi cartilaj extras din ureche şi din cutia toracică. Toate fără succes. „Este extrem de nedrept“, spune, cu durere, Thakkar, adăugând că şi-a pierdut şi locul de muncă din cauza acestor operaţii.

Ulterior, bărbatul a mai apelat la un chierurg din cadrul Universităţii din Oklahoma, astfel că totalul intervenţiilor chirurgicale la care a fost supus s-a ridicat la 24. „Până ce voi putea să respir din nou normal şi până ce voi arăta uman din nou voi fi fost supus unui număr total de 30 de operaţii“, precizează Thakkar.

image

„Greşeala medicului Cuzalina a fost că a încercat să repare eroarea fără să aibă specializare în chirurgie reconstructivă. În loc să-şi recunoască eroarea şi să-l trimită pe Thakkar la un medic specialist, a vrut să intervină el, în continuare, să experimenteze, practic“, subliniază avocatul victimei, Paul Bourdreaux, citat de Abc News.

Angelo Cuzalina este preşedintele Comisiei Americane de Chirurgie Plastică şi are specializare şi în chirurgie oro-maxilo-facială.

Medicii ar trebui să refuze pacienţii cu cerinţe nerealiste

„Medicul estetician trebuie să vadă corpul uman în ansamblu, trebuie să semnaleze ceea ce strică echilibrul, să arate pacientului care este defectul şi, eventual, cum poate fi el reparat. Pot fi şi cazuri în care vin pacienţi cu cerinţe nerealiste. Li se pare că, ştiu eu, nasul este prea mare. Medicul trebuie să aibă o conştiinţă“, subliniază prof. dr. Toma Mugea, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Estetică.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite