Articol publicitar

Ce urmează după diagnosticul de cancer? Cum pot fi crescute șansele de vindecare

0
0
Publicat:

Stilul de viață nesănătos, poluarea și stresul au o contribuție semnificativă în creșterea numărului de persoane diagnosticate cu diferite tipuri de cancer la nivel mondial. Din fericire, progresul medicinei și avansul tehnologic pot asigura, în prezent, mai multe șanse de vindecare, chiar și în stadiile mai avansate, dacă pacientul urmează un tratament integrat, personalizat. Acesta presupune o abordare multidisciplinară, care ține cont de tipul și stadiul tumorii, dar și de alte afecțiuni cronice ale pacientului.

image

Din acest motiv, este necesar ca fiecare caz de cancer să fie analizat de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), formată din medici cu diferite specialități, cu experiență în managementul cancerului. Aceștia analizează dosarul pacientului și stabilesc cele mai potrivite soluții terapeutice și ordinea în care acestea ar trebui realizate. Decizia finală în privința tratamentului îi aparține întotdeauna pacientului, după ce acestuia i se explică avantajele și riscurile fiecărei modalități terapeutice în parte.

Deseori, tratamentul multimodal al cancerului începe cu o intervenție de chirurgie oncologică, menită să îndepărteze tumora și țesutul afectat de cancer, cu respectarea marginilor de siguranță. Operația este doar o etapă din managementul integrat, având viză curativă în cazul unor tumori solide, dar poate fi folosită și în scop paliativ, pentru ameliorarea simptomelor. În prezent, unele intervenții de chirurgie oncologică se pot realiza și prin metode minim invazive, astfel încât pacientul se va recupera mai repede, iar riscurile de complicații care pot să apară după operație sunt mult mai reduse.

În funcție de starea pacientului și de stadiul în care se află cancerul, comisia oncologică poate recomanda și radioterapie sau tratament medicamentos, înainte sau după intervenția chirurgicală și în diverse combinații, pentru a preveni recidiva: chimioterapie, imunoterapie, hormonoterapie, terapiile biologice țintite (personalizate), dar și terapii suport, utile pentru îmbunătățirea calității vieții bolnavului de cancer. Consilierea psihologică și onconutriția au un rol de bază în acest sens, pentru că îl învață importanța prevenției și a unui stil de viață sănătos, echilibrat.

4 februarie este Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, un eveniment menit să atragă atenția lumii întregi că managementul optim al cancerului nu poate și nu trebuie să sufere întârzieri. Cu toții avem dreptul de a fi informați corect despre cancer și de a avea acces la servicii de calitate pentru prevenție, diagnostic și tratament.

SANADOR este mereu alături de pacienții oncologici, oferindu-le acces la servicii integrate de screening, diagnostic și tratament. Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, asigură pacienților cu neoplazii o gamă complexă și completă de servicii integrate de diagnostic, tratament și urmărire post-terapeutică.

La Centrul Oncologic SANADOR, bolnavii cu cancer au acces la o gamă complexă de servicii medicale moderne, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare de zi sau continuă. Diagnosticul, tratamentul și monitorizarea post-terapeutică a cancerului necesită o abordare integrată a serviciilor medicale din următoarele specialități: oncologie medicală, radioterapie (radioterapie externă, stereotaxie, brahiterapie), medicină nucleară (PET-CT, SPECT-CT, terapie izotopică), chirurgie oncologică (Centrul Oncologic SANADOR este integrat Spitalului Clinic SANADOR).

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite