Câți dependenți de jocuri de noroc are România. Păcănelele au luat mințile românilor

0
Publicat:

Jocurile de noroc reprezintă o gravă problemă la nivel național, susțin specialiștii. Tot mai mulți tineri pică în capcana celebrelor păcănele, iar acest fenomen este îngrijorător.

Jocuri de noroc SURSĂ Arhiva Adevărul
Jocuri de noroc SURSĂ Arhiva Adevărul

Statisticile oficiale indică faptul că aproape 100.000 de români se confruntă cu dependența de jocuri de noroc.

„Similar consumului de droguri“

Potrivit unor date recente, în România, 15% dintre adulți joacă cel puțin o formă de joc de noroc. Totodată, incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de persoane.

Cu toate acestea, susțin psihiatrii, situația ar putea fi mult mai gravă, iar cifrele ar putea fi mult mai mari.

Jocurile de noroc sunt o problemă uriaşă, ţinută sub preş de mulţi ani de zile. Abia în ultimul timp au intrat în atenţia publică, în atenţia decidenţilor şi sunt unele încercări, cel puţin jenante, de reglementare. Cred că discuţia legată de jocuri este mult mai amplă, pentru că implicaţiile jocului patologic pot fi extrem de profunde, similare cu cele ale consumului de droguri de mare risc. Lucrurile au luat-o razna, au ieşit de sub control, nu există direcţie, strategie de reglementare. Statisticile ar putea arăta, în realitate, mult mai rău. Există și minori dependenți și persoane care nu recunosc dependența de jocuri de noroc.", a transmis dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru, coordonator al programelor NoAddict.  

Românii, prinși foarte ușor în capcană

Publicitatea agresivă este, conform psihiatrilor, o mare capcană. Astfel, prin intermediul reclamelor, jocurile de noroc ajung să atragă tot mai mulți adepți, mai ales în mediul online.

,,Marketingul este extrem de agresiv, vorbim despre foarte mulţi bani, sume de miliarde de euro. Publicitatea agresivă şi lipsa unei reglementări unitare au dus la derapaje. Astfel, unii jucători, din mediul online, dacă s-au retras şi au cerut să fie şterşi din liste, primesc şi după un an sau doi tot felul de e-mail-uri cu recompense pentru a fi atraşi, pentru a juca în continuare", adaugă medicul ieşean.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite