Caisele - un tonic pentru sistemul nervos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caisa este un fruct foarte nutritiv si energizant. Caisa este si un imunostimulator, dar si un fortifiant al sistemului nervos, in astenia fizica si psihica. Sub forma de suc, se recomanda in

Caisa este un fruct foarte nutritiv si energizant. Caisa este si un imunostimulator, dar si un fortifiant al sistemului nervos, in astenia fizica si psihica. Sub forma de suc, se recomanda in convalescenta, dupa anemii provocate de hemoragii. O cura cu caise este mai eficient pentru anemici decat o cura de ficat de vaca. Fructul uscat este un bun laxativ; fructul proaspat este diuretic si astringent. Consumul in exces produce mari probleme digestive. Iata cateva retete reconfortante: Salata de caise cu petale de trandafir. Caisele (750 gr) taiate in doua (fara samburi, fireste) se asaza pe tava cu petale de trandafir de dulceata (200 gr). Peste fructe se toarna un sos pregatit din 4 linguri de miere, 4 linguri de suc de mere, 4 linguri smantana sau frisca, esenta de rom, nuca de cocos sau frunze de maghiran. O alta reteta delicioasa: Inghetata de caise cu miere. 500 gr. fructe coapte, taiate fideluta, 250 gr. miere, 250 gr. frisca, zeama si coaja de la o lamaie, plus mirodenii - vanilie, rom. Caisele amestecate precum piureul, cu celelalte ingrediente pentru a le omogeniza, se toarna in tavita de inghetata si se pun la congelator. Compozitia cu miere este mai sanatoasa, decat cea cu zahar, si daca se adauga 2 linguri de pasta de catina, inghetata are un gust si mai placut. Caise conservate in miere: 1 kg caise, 4 kg miere, 3 cracute de busuioc. Caisele taiate in sferturi, fara samburi, se pun in borcan de sticla. Peste fructe se pun crengutele de busuioc, mierea. Se acopera borcanul si se lasa la macerat 6 saptamani, agitandu-se in fiecare zi. Apoi se filtreaza, se toarna in sticle si se adauga deasupra putin alcool alb. Se pastreaza la rece. Sucul se consuma cu apa minerala.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite