Antioxidanţii din legume şi fructe ne scapă de boli
0Fructele şi legumele sunt bogate în antioxidanţi. Marii consumatori de astfel de crudităţi sunt protejaţi de hipertensiune, artrită, diabet şi unele forme de cancer. Antioxidanţii au un rol
Fructele şi legumele sunt bogate în antioxidanţi. Marii consumatori de astfel de crudităţi sunt protejaţi de hipertensiune, artrită, diabet şi unele forme de cancer. Antioxidanţii au un rol esenţial în combaterea procesului de îmbătrânire pentru tot organismul uman. Nutriţioniştii au studiat, în ultimii 10 ani, componenţa legumelor şi fructelor care conţin un procent foarte mare de antioxidanţi. Din grupul acestora fac parte crudităţile colorate intens. Un interes aparte îl acordă nutriţioniştii americani licopenului existent în roşii şi luteinei din verdeţuri. Este foarte importantă "capacitatea antioxidantă" globală. Pe primele locuri se situează prunele uscate, stafidele, coacăzele negre, murele, usturoiul, varza creaţă, afinele, căpşunile, spanacul, zmeura. Deci, acele legume şi fructe colorate intens. În această listă se includ şi ceaiurile din aceste fructe şi vinul roşu.