Anticorpii împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 se transmit de la mamă la făt, potrivit unui studiu american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Anticorpii care oferă protecţie împotriva COVID-19 sunt transferaţi de la mamă la făt în timpul sarcinii într-o proporţie mare de cazuri, arată un studiu realizat la  Spitalul de Copii din Philadelphia.

Studiul publicat vineri sugerează că femeile însărcinate ar putea fi protejate de infecţie printr-un vaccin iar la naştere bebeluşii ar putea avea anticorpi împotriva bolii.

1.400 de perechi de mame şi nou-născuţi au fost analizate pentru anticorpi la coronavirus. cercetătorii de la Spitalul de Copii din Philadelphia au descoperit că anticorpii au fost transferaţi prin placentă în cazul a 72 din 83 femei care s-au infectat în timpyul sarcinii sau aveau boala la momentul naşterii.

„Descoperirile noastre demonstrează potenţialul unor anticorpi specifici SARS-Cov-2 derivaţi din sângele matern de a proteja nou-născuţii împotriva bolii COVID-19”, au arătat cercetătorii în lucrarea lor publicată în JAMA (Jurnalul Asociaţiei medicilor din SUA) Pediatrics.

Niciunul dintre nou-născuţii cu mame infectate nu a dezvoltat simptome ale bolii. Totodată, 60% dintre femeile care aveau anticorpi împotriva bolii au fost asimptomatice.

„Ar putea anticorpii materni să întârzie debutul infecţiei sau să protejeze bebeluşul împotriva infectării, bolii severe sau morţii din cauza Covid-19?”, se întreabă Flor Munoz, virolog molecular la Baylor College of Medicine, care nu a fost implicat în studiu. Acesta spune că în cazul anticorpilor împotriva altor virusuri transmişi de la mamă la făt se ştie că aceştia se epuizează rapid, prin urmare ar fi important de studiat când şi cum să fie vaccinaţi sugarii, a spus Munoz.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite