Adevărul Live de la 13.00: Investigaţii şi tratament în cazul durerilor articulaţiei umărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investigaţii şi tratament în cazul durerilor articulaţiei umărului
Investigaţii şi tratament în cazul durerilor articulaţiei umărului

Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie şi traumatologie cu competenţă în chirurgie artroscopică, şeful Secţiei Ortopedie-Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR, explică la Adevărul Live care sunt cauzele durerilor de umăr şi ce noutati există pentru tratarea acestor pacienţi.

Articulaţia umărului este un ansamblu constituit din trei oase: omoplatul, humerusul şi clavicula, aceasta fiind cea mai mobilă dintre toate articulaţiile corpului.

În cazul unui traumatism ce vă provoacă o mare durere, este recomandat ca pacientul să se prezinte la medicul ortoped. Specialistul va testa mobilitatea umărului şi va căuta zonele dureroase.

Artroscopia este cea mai utilizată metodă de diagnostic şi tratament minim invaziv în patologia articulară. Aceasta permite chirurgului ortoped să vizualizeze, să diagnosticheze şi să trateze afectarea articulară. Se realizează printr-o incizie fină, urmată de introducerea în spaţiul articular a unui instrument subţire conectat la o cameră video şi la o sursă de lumină, astfel putând fi vizualizate cu precizie structurile articulaţiei.

De la ora 13.00, Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie şi traumatologie cu competenţă în chirurgie artroscopică, şeful Secţiei Ortopedie-Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR explică la Adevărul Live care sunt cele mai frecvente fracturi in sezonul de iarnă şi ce noutăţi există pentru tratamentul acestor pacienţi.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite