ALERTĂ METEO Vremea se înrăutățește. Ce fenomene anunță meterologii până pe 19 aprilie, unde vin ninsori

0
Publicat:

Vremea se înrăutățește în toată țara. Meteorologii au emis luni dimineață o alertă de ploi şi vânt în aproape toate regiunilor, valabilă până miercuri dimineaţă. Pe arii reestrânse se vor semnala descărcări electrice și grindină.

Vremea rea în toată țara FOTO Shutterstock
Vremea rea în toată țara FOTO Shutterstock

Temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării. Se vor acumula cantităţi de apă local de 15-20 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp, luni (17 aprilie) în Banat, Oltenia, Muntenia, precum şi în zonele montane, iar marţi (18 aprilie) îndeosebi în sud-est. Pe arii restrânse vor fi descărcări electrice şi grindină. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 km/h în sud. Notă: Până spre sfârşitul săptămânii temporar va mai ploua, în general moderat cantitativ, în majoritatea zonelor”, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Informarea de vreme rea inbtră în vigoare luni la prânz, 17 aprilie, și este valabilă până miercuri, 19 aprilie, la ora 10.00

Cum va fi vremea în Bucureşti în intervalul 17 aprilie, ora 12 – 19 aprilie, ora 10

În Capitală, cerul va avea înnorări, temporar va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă în medie de 10-20 l/mp.

Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40-50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 16 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 7 și 9 grade Celsius.

Vânt nervos în regiunile sudice

Luni, 17 aprilie, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și pe alocuri mai mici decât acestea în rest.

"Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării, însă cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde pe alocuri cantitățile de apă vor fi de 2o-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. În zona montană, la peste 1700 m altitudine, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte, în regiunile sudice și în centru, cu viteze la rafală în general de 40-50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 4 și 10 grade Celsius. Izolat va fi ceață", anunță ANM.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite