Visarion Alexa rămâne sub control judiciar. Instanța a respins contestațiile

0
0

Visarion Alexa rămâne sub control judiciar următoarele 30 de zile, a decis Tribunalul București. Instanța a respins contestațiile formulate de preot și de procurori.

Judecătorii au respins contestațiile la măsura controlului judiciari. Foto: Inquam Photos
Judecătorii au respins contestațiile la măsura controlului judiciari. Foto: Inquam Photos

Pe 17 septembrie, preotul a fost reținut sub acuzația de agresiune sexuală, după ce o enoriașă a anunțat autoritățile că ar fi fost hărțuită în timpul spovedaniei. Faptele ar fi avut loc pe 23 aprilie. 

„Prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului şi a atins-o şi mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală”, au transmis procurorii. 

Ulterior, Judecătoria Sectorului 6 a respins cererea procurorilor de arestare și l-a plasat sub control judiciar, soluția fiind menținută și de Tribunal.

Noi plângeri pentru agresiune

Secția 20 a înregistrat, în ultimele zile, alte cinci noi plângeri penale pe numele lui Visarion Alexa, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Persoanele care au făcut sesizările reclamă fapte de agresiune sexuală.

Săptămâna trecută, Arhiepiscopia Bucureștilor anunța că a decis suspendarea acestuia de la slujire, retragerea funcției de paroh și obligația de a informa constant despre evoluția cercetărilor judiciare, instituția menționând că, după sentința judecătorească și în funcție de aceasta, va comunica și sancțiunile pe linie bisericească pe care le va avea de suportat preotul Visarion Alexa.

Visarion Alexa ar fi recunoscut fapta

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat recent preotului Visarion Alexa o declarație personală pe tema faptelor de care a fost acuzat, se arată într-un comunicat al instituției.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații“, a transmis Arhiepiscopia, care a menționat că „poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel”.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite