Vîntu spune că a recuperat în instanţă Realitatea TV de la Cosmin Guşă

0
0

Acesta invocă o hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti, care  ar repune firma controlată de Sorin Ovidiu Vîntu în poziţia de acţionar majoritar al companiei ce deţine Realitatea TV. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au anulat decizia directorului Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti prin care firma lui Cozmin Guşă şi a lui Maricel Păcuraru a preluat firma PSV Company.

Sorin Ovidiu Vîntu a reintrat, vineri, în posesia postului de televiziune Realitatea TV ca urmare a unei decizii definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Bucureşti, după cum a confirmat chiar omul de afaceri pentru cotidianul.ro.

Codruţa Aron, avocatul omului de afaceri, completul de trei judecători al Curţii de Apel Bucureşti a reintrodus, practic, firma Elba Hold - controlată de familia Vîntu - ca acţionar majoritar al societăţii PSV Company cea care, la rândul ei, este principala creditoare a SC Realitatea Media SA (aflată în insolvenţă), operatorul principal al postului de televiziune Realitatea TV.

Soluţia Curţii de Apel Bucureşti

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au anulat decizia directorului Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti prin care firma lui Cozmin Guşă şi a lui Maricel Păcuraru - SC STRATEGIES RESEARCH INVESTMENTS SRL – a preluat firma PSV Company.

Astfel, reintrând în posesia firmei PSV Company, Vîntu preia din nou controlul asupra Realităţii TV, control exercitat până în prezent de firma lui Guşă şi a lui Păcuraru - SC Strategies Research Investments SRL.

”Toţi aceşti domni care au comis ilegalităţi trebuie să răspundă în faţa legii”

Avocatul Codruţa Aron a declarat că decizia Curţii de Apel Bucureşti va trebui pusă în aplicare ”de îndată” de Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti, după ce apare motivarea în termenul recomandat de 30 de zile de la pronunţare.

Totul a pornit, spune avocatul când ”în august 2012, peste noapte, firma domnilor Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a înregistrat ilegal la Registrul Comerţului înlocuirea din acţionariatul PSV Company a firmei Elbahold, controlată de familia domnului Sorin Ovidiu Vîntu.”

Firma PSV Company este creditor al Realitatea Media prin firma GMG Media Box.

Omul de afaceri a declarat pentru cotidianul.ro că de aspectul reintrării în posesia Realităţii TV se vor ocupa avocaţii săi, evitând să răspundă la întrebarea dacă îl va contacta direct pe Cozmin Guşă. ”Toţi aceşti domni care au comis ilegalităţi trebuie să răspundă în faţa legii”, ar fi spus Sorin Ovidiu Vîntu.

În opinia sa, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti ”s-a făcut dreptate”. Vîntu a dat asigurări că echipa editorială ”nu are de ce să îşi facă griji, Realitatea TV va redeveni un post de televiziune echidistant care nu va mai face jocuri politice” şi a pus recentele plecări ale unor realizatori de emisiuni pe seama banilor.

”Nu am intenţia să păstrez Realitatea TV. Vreau să o listez la bursă şi să o pun în vânzare”, a spus pentru cotidianul.ro Sorin Ovidiu Vântu.

Cosmin Guşă şi Paul Păcuraru nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere legat de această sentinţă.


Mai puteţi citi şi

Guşă şi Păcuraru au intrat în acţionariatul PSV Company, unul din acţionarii Realitatea Media

Cozmin Guşă, audiat marţi la DNA. „Procurorii m-au întrebat de Marta, Schwartzenberg, Vîntu şi Ghiţă, în dosarul Realitatea TV“

Avocatul Gheorghe Piperea: Elan Schwartzenberg a redevenit proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri