Vanghelie, poveşti din arest: „N-am înţeles niciodată la televizor când vedeam de ce se plimbă în cerc. Şi am ajuns să văd că e o necesitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marian vanghelie
marian vanghelie

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, a povestit, într-un interviu pentru news.ro, despre viaţa din Arestul Capitalei.


Reporter: De anul trecut, din aprilie, sunteţi suspendat din funcţia de primmar al Sectorului 5. Acum sunteti trimis în judecată într-un dosar cu un prejudiciu de 300 de milioane de euro, sunteţi acuzat de vreo 16 infracţiuni, aţi stat şi în arest preventiv. Ce se întâmplă cu acest dosar?
Marian Vanghelie: Aţi rămas  cu informaţia de la televizor.

Reporter: Cu informaţii din comunicatul de presă al DNA.
Marian Vanghelie:  Vedeţi că în rechizitoriu a scăzut în cascade. De la câteva sute la 90, de la 90 la 60, de la 60 la 20 şi ceva de milioane.

Reporter: Prejudiciu de 20 de milioane de euro?
Marian Vanghelie: Da, 20 de milioane de euro în care nu ştiu câte milioane, 10-15 sunt un aghesmatar, revelioane, 30 de TIR-uri de apă duse la sinistraţi la Botoşani şi vă mai fac o listă. A scăzut de la sutele alea de milioane. Alea au fost puse aşa frumos în pagină, băgate pe ştiri, pe surse, ca să poposesc puţin acolo.

Reporter: Cât aţi stat în arest preventiv?
Marian Vanghelie: Patru luni de zile.

Reporter: Şi cum au fost aceste luni?
Marian Vanghelie: Senzaţional.

Reporter: La un moment dat împărţeaţi aceeaşi celulă cu Radu Mazăre…
Marian Vanghelie: Şi cu procurori, miliţieni, cu de toate.

Reporter: Ce făceaţi în arest? Cum vă petreceaţi ziua?
Marian Vanghelie: Te sculai dimineaţa că nu puteai să dormi. Eu dormeam două, trei ore pe noapte. Te sculai, te spălai, te pieptănai, te duceai mâncai, te plimbai, ieşeai într-un adăpost de patru sau şase metri plin cu scuipături şi cu nişte gratii din alea deasupra. Singurul lucru care era interesant erau camerele, care erau ultimul răcnet, ca să ne supravegheze. Ne plimbam exact ca puşcăriaşii că nu aveai cum să te plimbi că spaţiul e foarte mic. N-am înţeles niciodată la televizor când vedeam de ce se plimbă în cerc. Şi am ajuns să văd că e o necesitate plimbarea în cerc. Încercai să pierzi timpul. Vorbeai cu avocaţii, veneau avocaţii, te duceai la telefon, vorbeai cu familia şi încercai să-ţi organizezi mintea să nu înnebuneşti.

Reporter: Aţi reuşit să luaţi legătura cu politicieni sau alte persoane din închisoare, în afară de familie?
Marian Vanghelie: Am reuşit să iau legătura cu cei cu care am vrut să iau. N-aveai ce să vorbeşti cu oricine, oricum. Nu te interesa acolo până la urmă partea politică. Erau alte lucruri  care  te interesau: să ieşi afară, să vezi cum îţi aranjezi problemele, erau alte lucruri. Tot ceea ce s-a întâmplat cu mine, şi nu numai cu mine, mă refer  la toţi pe care îi vedem cu cătuşele la televizor este cel mai nedemocratic lucru care se întâmplă şi cred că nu se mai întâmplă niciunde. Eu cred că aceste lucruri vor lua sfârşit, poate vor mai dura un an, doi sau trei, nu ştiu exact. Nimic nu ţine la infinit. Ceea ce s-a întâmplat mi se pare că e de domeniul fantasticului. M-am  uitat un pic prin istorie, exact ce au făcut prin anii 50, asta se întâmplă astăzi acum. Mai mult decât atât văd că se întâmplă şi în perioada campaniei. Cei care  nu sunt pregătiţi, îi anunţ să se pregătească. Oricând puteţi fi luaţi, pregătiţi-vă, faceţi modelul de campanie pe Facebook din arest pentru că ăsta e noul model de campanie.

Reporter: Aveţi pregătită o astfel de campanie?
Marian Vanghelie: Sunt pregătit cu totul. Sunt pregătit. Le-am şi spus cum să stea şi să asculte exact. Acum nu  pot să dezvălui chiar tot că după ar putea să-mi obstrucţioneze DNA campania mea din arest. Dar voi câştiga şi de acolo.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite